Γιώργος Πετράκης: «Ρισκάραμε πολύ στο τέλος» – Η κρίσιμη στιγμή του αγώνα και οι δηλώσεις του προπονητή

Γιώργος Πετράκης: «Ρισκάραμε πολύ στο τέλος» – Η κρίσιμη στιγμή του αγώνα και οι δηλώσεις του προπονητή

Ο Γιώργος Πετράκης, τεχνικός της ΑΕΛ, αποτίμησε την ήττα της ομάδας του από τον Λεβαδειακό, εστιάζοντας στο ρίσκο που δεν απέδωσε και στις προοπτικές του Κυπέλλου Ελλάδος, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του για το μέλλον της ομάδας.

Η κρίσιμη στιγμή και το ρίσκο που δεν απέδωσε

Μιλώντας μετά την αναμέτρηση, ο Γιώργος Πετράκης στάθηκε ιδιαίτερα στον τρόπο με τον οποίο κρίθηκε το παιχνίδι των “βυσσινί” απέναντι στον Λεβαδειακό. «Προσπαθήσαμε αρκετά μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ρισκάραμε αρκετά, ώστε να πετύχουμε το γκολ και να γίνουμε ακόμα πιο επιθετικοί. Δυστυχώς, δεχτήκαμε γκολ στο τελευταίο λεπτό, μας στεναχωρεί πολύ αυτό», δήλωσε αναλυτικά ο προπονητής της ΑΕΛ. Η παραδοχή αυτή υπογραμμίζει μια επιθετική προσέγγιση στα τελευταία στάδια του αγώνα, μια στρατηγική που, αν και ενέχει κινδύνους, μαρτυρά την επιθυμία για ανατροπή του σκορ. Ωστόσο, η κατάληξη ήταν δυσάρεστη, με το δεύτερο γκολ των αντιπάλων να σφραγίζει την ήττα και να διαψεύδει τις προσδοκίες για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Οι ελπίδες στο Κύπελλο Ελλάδος

Αναφερόμενος στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος, ο κ. Πετράκης εξέφρασε την αρχική βούληση της ομάδας για διάκριση, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Ο θεσμός του Κυπέλλου είναι αυτός που μας ενδιαφέρει, δεν καταφέραμε να πάρουμε τους πόντους που θα θέλαμε». Παρόλα αυτά, εμφανίστηκε επιφυλακτικός ως προς τις πιθανότητες πρόκρισης, τονίζοντας: «Δεν ξέρω πόσες πιθανότητες έχουμε ακόμα και με δύο νίκες, αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε». Η δήλωση αυτή καταδεικνύει μια ρεαλιστική προσέγγιση, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες, αλλά ταυτόχρονα διατηρώντας την αγωνιστικότητα και τη δέσμευση για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στα εναπομείναντα παιχνίδια.

Συγχαρητήρια στους παίκτες και η επόμενη μέρα

Παρά την ήττα, ο Γιώργος Πετράκης δεν παρέλειψε να εκφράσει τα συγχαρητήριά του στους ποδοσφαιριστές του για την προσπάθεια που κατέβαλαν. «Θα δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες, το πάλεψαν μέχρι το τέλος. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι από τακτικής άποψης, όμως νομίζω η προσπάθεια έγινε από όλους», ανέφερε, αναγνωρίζοντας τον αγώνα τους σε μια ιδιαίτερα απαιτητική αναμέτρηση.

Σε μια πιο αναλυτική αποτίμηση του αγώνα, ο προπονητής της ΑΕΛ σημείωσε:

  • Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, με ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες.
  • Η ΑΕΛ είναι μια νέα ομάδα που προσπαθεί να αποκτήσει τη δική της αγωνιστική ταυτότητα και φιλοσοφία.
  • Η εικόνα της ομάδας, ιδίως όσον αφορά τη δημιουργία ευκαιριών, ενδεχομένως επηρεάστηκε από αναγκαστικές αλλαγές στην ενδεκάδα, τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Κοιτώντας μπροστά, ο κ. Πετράκης έθεσε ως άμεσο στόχο τη νίκη στην επικείμενη αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής. «Κοιτάζουμε το επόμενο ματς για να μπορούμε να συνεχίσουμε στα θετικά αποτελέσματα και να πανηγυρίσουμε την πρώτη μας νίκη», κατέληξε, στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας και αποφασιστικότητας για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Η συγκέντρωση στην επόμενη πρόκληση είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχολογία και τη βαθμολογική πορεία της ομάδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ