Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε ένας από τους 20 συλληφθέντες για την εγκληματική οργάνωση οπαδών

Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε ένας από τους 20 συλληφθέντες για την εγκληματική οργάνωση οπαδών

Κρίσιμες ώρες για την εξιχνίαση της εμπρηστικής επίθεσης στη Θεσσαλονίκη, η οποία στοίχισε τη ζωή στη Βάγια Νέστορα, μητέρα της πολιτεύτριας Αφροδίτης Νέστορα. Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας βρίσκονται πολύ κοντά στην ταυτοποίηση των δραστών, επεξεργαζόμενοι με σχολαστικότητα κάθε διαθέσιμο στοιχείο.

Η έρευνα για τα «αδιάσειστα στοιχεία»

Η ΕΛ.ΑΣ. δίνει αγώνα δρόμου για τη συλλογή αποδεικτικού υλικού που θα αντέξει στο δικαστήριο. Όπως εξήγησε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου, η προανάκριση απαιτεί ισχυρές αποδείξεις, όπως DNA ή αποτυπώματα, καθώς οι ενδείξεις από μόνες τους δεν αρκούν για να οδηγηθούν οι δράστες στη δικαιοσύνη. Στο πλαίσιο αυτό, ζητήθηκε η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για συγκεκριμένα πρόσωπα, ώστε να ελεγχθεί η δραστηριότητα των κινητών τους τηλεφώνων και να ενεργοποιηθούν κάμερες ασφαλείας που θα καταγράψουν τις κινήσεις τους σε άλλα σημεία της πόλης.

Οι Αρχές έχουν πλέον αποκλείσει τη μηχανή μικρού κυβισμού που εμφανιζόταν σε αρχικά βίντεο, στρέφοντας το ενδιαφέρον τους σε υλικό από παράλληλες οδούς. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα μηδενικής ανοχής, υποσχόμενος τη σύλληψη των υπευθύνων.

Παράλληλα περιστατικά στη Θεσσαλονίκη

Την ίδια στιγμή, η πόλη βρίσκεται αντιμέτωπη με άλλες υποθέσεις που απασχολούν την επικαιρότητα. Στο Ωραιόκαστρο, η πύρινη λαίλαπα προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές σε εργοστάσια και επιχειρήσεις, με έναν 76χρονο να συλλαμβάνεται καθώς φέρεται να προκάλεσε τη φωτιά από αμέλεια, οδηγώντας υπό την επήρεια αλκοόλ. Επιπλέον, εξαρθρώθηκε συμμορία τεσσάρων ανηλίκων, ηλικίας 15 έως 17 ετών, οι οποίοι είχαν διαφύγει από ίδρυμα και εμπλέκονται σε σειρά κλοπών και διαρρήξεων σε Θεσσαλονίκη, Ημαθία και Κιλκίς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ