Ο ζωντανός θρύλος του ΠΑΟΚ, ο Γιώργος Κούδας, μίλησε στο Metropolis 95,5 FM για όλα όσα αφορούν την αγαπημένη του ομάδα.
Ο «Μεγαλέξανδρος» για τον Βιεϊρίνια
Ο Γιώργος Κούδας, ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν ποτέ τη φανέλα του ΠΑΟΚ, εξέφρασε την άποψή του για την αποχώρηση του Αντελίνο Βιεϊρίνια από την ενεργό δράση. «Τώρα θα αναλάβει την αρχηγία σε άλλο πόστο ο αγαπημένος μου, το αξίζει με το DNA του ΠΑΟΚ και όσα έδειξε όλα τα χρόνια που είναι μαζί μας», δήλωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας την αξία και την προσφορά του Πορτογάλου στην ομάδα.
Η ιδανική νέα θέση για τον αρχηγό
Ο «Μεγαλέξανδρος» πιστεύει στην ικανότητα του Βιεϊρίνια να προσφέρει από άλλο πόστο στο σύλλογο. «Αν πάει σε μια σχολή, μπορεί να τα κάνει όλα. Και το μυαλό έχει και τον χαρακτήρα. Όλα τα στοιχεία τα έχει μαζέψει όλα αυτά τα χρόνια», είπε ο Γιώργος Κούδας, επισημαίνοντας πως η εμπειρία του από τα αποδυτήρια είναι πολύτιμη. «Όταν ξέρεις από αποδυτήρια, μπορείς να κάνεις πάρα πολλά. Τον πιστεύω, τον αγαπώ και τον λατρεύω, τον έχω στην εκτίμησή μου», πρόσθεσε. Αναφέρθηκε μάλιστα και στις δικές του εμπειρίες από διοικητικούς ρόλους: «Έκανα team manager ένα χρόνο στο πρωτάθλημα του 1985, έκανα και βοηθός προπονητής, υπεύθυνος στο ποδοσφαιρικό τμήμα στον Ηρακλή με τον Αϊδινίου επί Πέτρου Θεοδωρίδη. Ήμουν ως σύμβουλος του Σαββίδη, ήμουν μαζί με τον Μίχελ. Κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει ο Βιεϊρίνια».
Η σχέση με τον Ιβάν Σαββίδη και ο ρόλος του συμβούλου
Ερωτηθείς αν ζητείται πλέον η γνώμη του από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο Γιώργος Κούδας ήταν ειλικρινής. «Δεν ξέρω αν παραμένω σ’ αυτό τον τίτλο που μου έδωσε ο Σαββίδης. Το 2015-2016 με φώναξε ρωτώντας γιατί δεν είμαι στον ΠΑΟΚ, μπήκαμε στο αυτοκίνητο, μπήκαμε στο Δ.Σ., με παρουσίασε και με ονόμασε σύμβουλό του», θυμήθηκε ο παλαίμαχος άσος. Εξήγησε πως η επικοινωνία του με τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ, Ιβάν Σαββίδη, ήταν τακτική μέχρι την έλευση του κορωνοϊού. «Ως τον κορωνοϊό συζητούσαμε διαρκώς με τον Ιβάν Σαββίδη στο γραφείο του, τρώγαμε μαζί και μιλούσαμε», είπε. Ωστόσο, μετά το 2020, η επικοινωνία μειώθηκε δραματικά. «Από το 2020-21 μόνο 2-3 φορές μιλήσαμε μέσω Skype. Δεν ξέρω αν παραμένω σύμβουλος του Σαββίδη. Δε μ’ έχει φωνάξει κανείς, δεν ξέρω κάτι. Μόνο μαζί του μπορούσα να συνεννοηθώ».
Η άποψη για τον Ραζβάν Λουτσέσκου
Σχετικά με το αν θα κρατούσε τον Ραζβάν Λουτσέσκου στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ, ο Γιώργος Κούδας απέφυγε να πάρει ξεκάθαρη θέση, τονίζοντας ότι δεν έχει πλέον επαφή με τα αποδυτήρια. «Εφόσον δεν είμαι στα αποδυτήρια, δεν μπορώ να πω. Έχει κάνει λάθη, είναι λίγο κολλημένος ο Λουτσέσκου. Δεν μπορώ να του δώσω εγώ βαθμό όμως. Δεν είμαι στα αποδυτήρια. Είναι ιερός χώρος. Δεν είμαι εκεί για να ξέρω», κατέληξε.