Νέα τεχνολογία μπορεί να αυξήσει τη χωρητικότητα των σκληρών δίσκων

Νέα τεχνολογία μπορεί να αυξήσει τη χωρητικότητα των σκληρών δίσκων


Επιστήμονες από το NIMS, τη Seagate Technology και το Πανεπιστήμιο του Tohoku, ανέπτυξαν μια καινοτόμο τεχνολογία για σκληρούς δίσκους, η οποία επιτρέπει την αποθήκευση μεγαλύτερου όγκου δεδομένων στην ίδια μονάδα. Αυτή η καινοτομία υπόσχεται μείωση του κόστους και της κατανάλωσης ενέργειας από τα κέντρα δεδομένων.

Οι υπάρχοντες σκληροί δίσκοι χρησιμοποιούν την τεχνική της κάθετης μαγνητικής εγγραφής για την αποθήκευση δεδομένων, με χωρητικότητα 1,5 Tbit ανά τετραγωνική ίντσα. Η νέα μέθοδος, η μαγνητική καταγραφή με θερμότητα (HAMR), μπορεί να ξεπεράσει τα 10 Tbit ανά τετραγωνική ίντσα, επιτρέποντας την αποθήκευση πολλαπλών επιπέδων δεδομένων στον ίδιο δίσκο.

Η καινοτομία βασίζεται στη χρήση πολλαπλών στρωμάτων ενός μαγνητικού υλικού από σίδηρο και πλατίνα (FePt) διαχωρισμένα από στρώματα ρουθηνίου. Κάθε στρώμα FePt μπορεί να ρυθμιστεί ξεχωριστά με το laser, επιτρέποντας την εγγραφή πολλαπλών επιπέδων. Μελλοντικές βελτιώσεις περιλαμβάνουν τη σμίκρυνση των κόκκων FePt για ακόμα μεγαλύτερη αύξηση της χωρητικότητας αποθήκευσης, με τη δυνατότητα να δεκαπλασιάσει τη χωρητικότητα των τωρινών σκληρών δίσκων.

Εικόνα: Yukiko Takahashi NIMS, Thomas Chang Seagate Technology, Simon Greaves Tohoku University

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ