Η Epic Games ζητά από το Google Play Store να ανοίξει την αγορά των εφαρμογών Android

Η Epic Games ζητά από το Google Play Store να ανοίξει την αγορά των εφαρμογών Android


Η Epic Games έχει υποβάλει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με στόχο να επιτραπεί σε ηλεκτρονικά καταστήματα τρίτων εταιρειών να παρεισφρήσουν στο Google Play Store τα επόμενα έξι χρόνια. Σύμφωνα με το Reuters, η αίτηση κατατέθηκε στον περιφερειακό δικαστή του Σαν Φρανσίσκο, Τζέιμς Ντονάτο, στην Καλιφόρνια στις 11 Απριλίου.

Στο πλαίσιο της αίτησης της Epic, η Google θα πρέπει να δώσει πρόσβαση στον κατάλογο εφαρμογών της στο Play Store και να επιτρέψει τη μεταφορά καταλόγων εφαρμογών για έξι χρόνια.

Επιπλέον, η αίτηση περιλαμβάνει απαιτήσεις όπως μη καθορισμός κανόνων προεγκατάστασης για καταστήματα εφαρμογών τρίτων, ανταγωνιστικές συμφωνίες διανομής, απαγόρευση αποκλειστικότητας και περιορισμούς στο διαφοροποιημένο περιεχόμενο.

Η εταιρεία δηλώνει ότι ο στόχος της αίτησης είναι να δημιουργηθεί ανταγωνισμός στην αγορά για τις εφαρμογές Android και τις υπηρεσίες χρέωσης εντός των εφαρμογών για Android.

Τέλος, προτείνεται η δημιουργία μιας επιτροπής συμμόρφωσης από την Google και η διάθεση πόρων για την εκπλήρωση των καθηκόντων που έχουν οριστεί. Αν και το Android είναι ανοιχτό σε εναλλακτικά καταστήματα εφαρμογών, το Google Play παραμένει το κυρίαρχο ηλεκτρονικό κατάστημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ