Αναφορά: Πιθανός σχεδιασμός ray tracing reconstruction στο PS6 και πιθανή κυκλοφορία του PS5 Pro (βίντεο)

Αναφορά: Πιθανός σχεδιασμός ray tracing reconstruction στο PS6 και πιθανή κυκλοφορία του PS5 Pro (βίντεο)


Η κυκλοφορία του PlayStation 6 αναμένεται μερικά χρόνια μακριά, ωστόσο φαίνεται ότι η Sony εργάζεται ενεργά πάνω σε ορισμένες προτάσεις που θα επηρεάσουν το gaming στις μελλοντικές κονσόλες της. Σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο κανάλι του YouTube, RedGamingTech, αναλύονται ορισμένες πρώτες φήμες για την επερχόμενη κονσόλα της Sony και τονίζονται ορισμένα ενδιαφέροντα σχέδια που πιθανώς εξετάζουν οι Ιάπωνες. Καθώς είναι ακόμη πολύ νωρίς, η CPU και η GPU του PlayStation 6 δεν έχουν ακόμη καθοριστεί. Ωστόσο, σύμφωνα με φήμες που προέρχονται από πολλές πηγές, η Sony εξετάζει το ενδεχόμενο σχεδιασμού ενός chiplet, το οποίο η AMD χρησιμοποιεί σε ορισμένα από τα προϊόντα της. Επίσης, η ιαπωνική εταιρεία φαίνεται ότι εξετάζει την υιοθέτηση κάποιας μεγάλης μνήμης cache που θα υποστηρίζει τους προγραμματιστές στην αντιμετώπιση του υπολογιστικού φορτίου μιας μικτής CPU, GPU. Επιπλέον, υποθέτεται ότι η κονσόλα θα χρησιμοποιεί μνήμη GDDR7, της οποίας το latency μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα για τη CPU της.

Σύμφωνα με το κανάλι, υπάρχουν ενδείξεις ότι η Sony θα επικεντρωθεί στο Genarative AI, πράγμα που ενδέχεται να οδηγήσει σε διαδραστικές και εκπληκτικές εμπειρίες ακόμα και σε παιχνίδια με μοναδικό παίκτη. Όσον αφορά το ray tracing, που λέγεται ότι θα ενισχύσει την απόδοση του PlayStation 5 Pro, αν και δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, φαίνεται ότι η Sony εργάζεται προς την υιοθέτηση κάποιας τεχνολογίας ray tracing reconstruction, η οποία έχει ήδη απασχολήσει τα στελέχη της σε πρόσφατη συνάντηση. Αν και αυτή η παρουσίαση εστίασε κυρίως στις ταινίες, η εταιρεία αναζωπυρώνει την ενδιαφέρουσα συζήτηση για το gaming αναφέροντας το λογότυπο του PlayStation και εκφράζοντας τη σημασία του ray tracing για το μέλλον του gaming στις κονσόλες.

Επιπλέον, πηγές αναφέρουν στο RedGamingTech ότι η τεχνολογία ray tracing στα παιχνίδια του PlayStation 6 δεν πρόκειται να είναι κάτι μη standard, όπως σήμερα. Αν και υποστηρίζεται ότι δεν θα εφαρμόζεται σε όλα τα παιχνίδια, εκεί όπου εφαρμόζεται, δημιουργεί εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Όσον αφορά το PlayStation 5 Pro, το RedGamingTech αναφέρει ότι η διαδικασία έρευνας και ανάπτυξης του ολοκληρώθηκε πριν την κυκλοφορία του PS5 το 2020. Υποστηρίζεται ότι η ενδεχόμενη μη κυκλοφορία του PS5 Pro στηρίζεται μόνο στην επιθυμία του νέου CEO της Sony να αντικαταστήσει τον Jim Ryan τον Μάρτιο του 2024.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ