Πλάθα: “Με τόσα λάθη δεν μπορείς να ανατρέψεις ένα ματς”

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Ζοάν Πλάθα, εκφράζει την ικανοποίησή του για τη νίκη της ομάδας εναντίον της Σάσαρι, αλλά επισημαίνει ότι τα λάθη που έγιναν κατά τη διάρκεια του αγώνα εμποδίζουν την επιτυχία. Εκτιμά ότι η συνεχής αλλαγή της απόδοσης της ομάδας είχε αρνητική επίδραση στην απόδοση, αλλά τηνίζει το γεγονός ότι η ομάδα δεν παρατάχθηκε και πάλεψε μέχρι το τέλος.

Αναλυτικά: “Είμαστε ικανοποιημένοι με τη νίκη μας. Καταφέραμε να επιτύχουμε την πρώτη νίκη στο γήπεδο της Σάσαρι. Ωστόσο, κάναμε 26 λάθη και δεν είναι πιθανό να κερδίσουμε ένα παιχνίδι με τόσα λάθη. Είχαμε αστάθεια κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, από περίοδο σε περίοδο. Το καλύτερο μας παιχνίδι το δείξαμε στην τέταρτη περίοδο. Δεν τα παρατήσαμε και αγωνιστήκαμε μέχρι το τέλος”.

Σε ερώτηση σχετικά με τι δυσκόλεψε την ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο, ο Πλάθα αναφέρει: “Ήταν γνωστό ότι η ομάδα της Σάσαρι είναι πιο φυσική από εμάς. Γνωρίζω τον προπονητή τους, Πιέρο Μπούκι, ο οποίος είναι ένας από τους καλύτερους στην Ιταλία. Ήταν φανερό ότι θα έπαιζαν δυνατά από την αρχή και ότι ήταν πίεση πάνω τους να αποδείξουν την αξία τους μετά από δύο συνεχόμενες ήττες. Ωστόσο, δεν καταφέραμε να είμαστε συμπαγείς στην άμυνά μας. Επιτρέψαμε πολλές εύκολες τρίποντες και γενικά εύκολα καλάθια. Σε αυτό το επίπεδο, αν επιτρέπεις τέτοιου είδους λάθη, έχεις μεγάλες πιθανότητες να χάσεις το ματς. Ωστόσο, άλλαξαμε κάποιες στρατηγικές κατά τις τελευταίες δύο περιόδους και δώσαμε μία ανατροπή στο παιχνίδι. Στις δύο αυτές περιόδους σκοράραμε 15 και 18 πόντους αντίστοιχα. Οι αντίπαλοί μας σκόραραν μόνο 13 πόντους στη δεύτερη περίοδο, πράγμα που σημαίνει ότι από τη δεύτερη περίοδο αρχίσαμε να είμαστε η ίδια ομάδα που ξέρουμε”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ