Ο Βέλιμιρ Ζάετς στο Football Idols by Stoiximan!

Ο Βέλιμιρ Ζάετς στο Football Idols by Stoiximan!

Μπορείτε να φανταστείτε τον Luka Modric σε ηλικία 28 ετών να εγκαταλείπει την Premier League και να μετακομίζει στη Ρεάλ Μαδρίτης για να παίξει στην Ελλάδα; Ως ένας από τους κορυφαίους παίκτες της Εθνικής Κροατίας και αρχηγός της;

Μήπως είναι κάτι φανταστικό; Παρόλο που αυτό ακούγεται σαν φαντασία, έχει προηγηθεί στο παρελθόν. Ένας παίκτης που πολεμούνταν από μεγάλες ομάδες της Ευρώπης, τελικά να μετακομίζει σε μια ελληνική ομάδα, εξαιτίας του λόγου του.

Ο Βέλιμιρ Ζάετς, που ήταν ένας τέτοιου επιπέδου ποδοσφαιριστής, αποφάσισε το 1984 να έλθει στην Ελλάδα. Με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1982 στην Ισπανία και το Euro 1984, ως αρχηγός της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας, ο “Λαγός” ήρθε στην ελληνική ομάδα για να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Η μεταγραφή του Zajec στην Ελλάδα “ακούστηκε” σε όλη την Ευρώπη, με τον Παναθηναϊκό να επωφελείται πολλαπλά από αυτήν. Καθόρισε την μεγάλη τριπλέτα Ζάετς, Σαραβάκου, Ρότσα, με την οποία έκανε εντυπωσιακές πορείες στην Ευρώπη, φτάνοντας στους “4” του Κυπέλλου Πρωταθλητριών και στους “8” του Κυπέλλου UEFA.

Στο τρίτο επεισόδιο της σειράς “Football Idols by Stoiximan”, ο τεράστιος Βέλιμιρ Ζάετς μοιράζεται τις αναμνήσεις του, μιλάει για το πως ήρθε στην Ελλάδα και τις πρώτες του εντυπώσεις, αλλά και για το τι τον κράτησε στην Ελλάδα ακόμα και μετά το τέλος της καριέρας του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ