Μεντιλίμπαρ: «Ένιωσα πως η διοίκηση της Σεββίλης δεν με εμπιστεύτηκε»

Μεντιλίμπαρ: «Ένιωσα πως η διοίκηση της Σεββίλης δεν με εμπιστεύτηκε»

Σίγουρα ένα από τα πρόσωπα που έκαναν αίσθηση τις τελευταίες δύο χρονιές στον χώρο του ποδοσφαίρου στην Ισπανία είναι ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ο Βάσκος προπονητής ανέλαβε την Σεββίλη στη μέση της σεζόν 2022-2023, βρίσκοντας την ομάδα στη ζώνη υποβιβασμού στην La Liga. Τελικά, κατάφερε να σώσει την ομάδα και να κατακτήσει μαζί της το Europa League. Ωστόσο, η αρχή της επόμενης σεζόν δεν ήταν τόσο καλή, με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί από τον πάγκο.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού στάθηκε σε αυτό το γεγονός σε δηλώσεις που έδωσε στην «Mundo Deportivo», σχολιάζοντας τις δύσκολες στιγμές που βίωσε στην αρχή της σεζόν.

«Είχα την αίσθηση ότι δεν εμπιστεύονταν τις ικανότητές μου σωστά. Στα πρώτα τρία από τα οκτώ παιχνίδια που ανέλαβα φέτος, αντιμετωπίσαμε πολλές απουσίες. Από τον Σεπτέμβριο και μετά, στα πέντε παιχνίδια που δώσαμε, η ομάδα μας πήγε αρκετά καλά. Είχα την αίσθηση ότι δεν εμπιστεύονταν πλήρως την εργασία μας», τόνισε αρχικά ο Μεντιλίμπαρ, προσθέτοντας:

«Είναι επίσης αλήθεια ότι αρχικά η προηγούμενη διοίκηση της Σεβίλλης, με επικεφαλής τον Μόντσι, ήταν αυτοί που με επέλεξαν και μαζί κερδίσαμε το πρώτο μου ευρωπαϊκό τουρνουά. Μετά, όμως, υπήρξε μια αλλαγή στη διοίκηση που δεν με βόλεψε. Δεν αντιλήφθηκαν επαρκώς την κατάσταση, ούτε ήταν διατεθιμένοι να δώσουν χρόνο για βελτίωση. Αγνόησαν την επιτυχημένη μας πορεία τους προηγούμενους τρεις μήνες».

«Η τωρινή αθλητική διοίκηση δεν εμπιστεύθηκε την ομάδα. Αν συναντούσα τον Βίκτορ Όρτα στο δρόμο, θα τον χαιρετούσα, αφού είμαστε άνθρωποι. Αλλά δεν θα εκφράζα κάτι περισσότερο. Αυτό που συνέβη τότε, οι προπονητές γνωρίζουν ότι μπορεί να υπογράψουν συμβόλαιο για ένα, δύο ή τρία χρόνια, χωρίς να γνωρίζουν πότε μπορούν να φύγουν. Μέχρι στιγμής, πολλοί προπονητές πέρασαν από τον πάγκο, αλλά ο αθλητικός διευθυντής παραμένει ο ίδιος. Αυτός είναι ο τρόπος λειτουργίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ