Απαγόρευση της παρουσίας οπαδών του Παναθηναϊκού στη Μασσαλία

Απαγόρευση της παρουσίας οπαδών του Παναθηναϊκού στη Μασσαλία

Η γαλλική κυβέρνηση έχει αποφασίσει να απαγορεύσει την παρουσία οπαδών του Παναθηναϊκού σε όλη την πόλη της Μασσαλίας κατά τη διάρκεια των αγώνων με την Μαρσέιγ για τον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League.

Μετά την απόφαση της UEFA να μην επιτρέψει τη μετακίνηση οπαδών για αυτές τις αναμετρήσεις, η Γαλλία έχει λάβει τα δικά της μέτρα ασφαλείας. Τρεις ημέρες πριν τον αγώνα στο στάδιο «Βελοντρόμ», που θα κρίνει την πρόκριση στα playoffs, το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας απαγόρευσε την παρουσία φιλάθλων του Παναθηναϊκού σε όλη τη Μασσαλία με απόφαση που δημοσιεύτηκε ακόμα και στην εφημερίδα της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, η απόφαση αναφέρει: «Απαγορεύεται η μετακίνηση ατόμων που λένε ή συμπεριφέρονται ως οπαδοί του Παναθηναϊκού με οποιοδήποτε μέσο μεταξύ οδικών δικτύων, σιδηροδρόμων, λιμάνιων και σημείων εισόδου στη Μασσαλία, προκειμένου να αποφευχθούν πιθανές συγκρούσεις που θα μπορούσαν να προκληθούν στους δρόμους της πόλης από φιλάθλους των δύο ομάδων». Η απόφαση επισημαίνει επίσης ότι υπάρχει πραγματικό και σοβαρό ανησυχητικό ρίσκο για συγκρούσεις μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων και ότι οι μετακινήσεις των οπαδών του Παναθηναϊκού κατά κανόνα δημιουργούν ταραχές, λόγω της βίαιης συμπεριφοράς ορισμένων από αυτούς. Το ίδιο ισχύει και για ορισμένους οπαδούς της Μαρσέιγ, που επίσης είναι γνωστοί για τη βία που εμφανίζουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ