Η Μάιλι Σάιρους κατακτά τον παγκόσμιο πίνακα πωλήσεων με το τραγούδι «Flowers»

Η Μάιλι Σάιρους κατακτά τον παγκόσμιο πίνακα πωλήσεων με το τραγούδι «Flowers»

Η Μάιλι Σάιρους ηγείται στις πωλήσεις του 2023 με το τραγούδι «Flowers» – Νέοι καλλιτέχνες σκαρφάλωσαν στις κορυφαίες θέσεις

Η διάσημη τραγουδίστρια και συνθέτης Μάιλι Σάιρους συνεχίζει με επιτυχία την ανοδική της πορεία προς την κορυφή των charts. Τη Δευτέρα (26/02), το τραγούδι της με τίτλο «Flowers» καταξιώθηκε ως το πιο περιζήτητο single παγκοσμίως για το 2023. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Αμερικανίδα συνθέτρια βρίσκεται στο προσκήνιο της λίστας που συντονίζεται από τη Διεθνή Ομοσπονδία Φωνογραφικής Βιομηχανίας (IFPI). Το τραγούδι αποτελεί μια ύμνο στην απόχωρηση, με την τραγουδίστρια να ενθαρρύνει τον εαυτό της και τους θαυμαστές της να απολαμβάνουν τη ζωή τους μετά από έναν χωρισμό. Το κομμάτι απέσπασε το παγκόσμιο βραβείο Global Single Award της IFPI για το 2023, μετά την αναγνώριση του με δύο βραβεία Grammy λίγες εβδομάδες νωρίτερα.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της IFPI, το single κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 2.7 δισεκατομμύρια ακροάσεις από πληρωμές streaming υπηρεσίες. Η IFPI, με έδρα το Λονδίνο, αξιοποιεί και αναλύει δεδομένα από φυσικές και ψηφιακές πωλήσεις για να υπολογίσει αυτόν τον αριθμό. Ο Λούις Μόρισον, διευθυντής Διεθνών Charts στην IFPI, σχολίασε: «Με το να κατακτά την κορυφή στα charts σε πολλές χώρες ταυτόχρονα, το τραγούδι, μαζί με το μήνυμά του για την ενδυνάμωση, απέσπασε την προσοχή όλου του κόσμου και αποτελεί πραγματικά παγκόσμια επιτυχία».

Νέοι καλλιτέχνες στις κορυφαίες θέσεις

Επιπλέον, στη λίστα των δέκα κορυφαίων τραγουδιών, πρωτοεμφανίστηκαν καλλιτέχνες από τη Νιγηρία και το Μεξικό. Το «Calm Down» του Rema σε συνεργασία με τη Σελένα Γκόμεζ κατέκτησε τη δεύτερη θέση, ενώ το «La Bebe» των Yng Lvcas και Peso Pluma βρέθηκε στην έκτη θέση. Η Αμερικανίδα pop star Τέιλορ Σουίφτ βρέθηκε στην 7η και 9η θέση με τα τραγούδια της “Cruel Summer” και “Anti-Hero” αντίστοιχα. Η ίδια, την προηγούμενη εβδομάδα, βραβεύτηκε ως Καλλιτέχνις της Χρονιάς παγκοσμίως για τέταρτη φορά από την IFPI.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ