Υπουργός Άμυνας ΗΠΑ: Δεν είχαμε καμία ένδειξη για επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ

Υπουργός Άμυνας ΗΠΑ: Δεν είχαμε καμία ένδειξη για επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ

Ο Υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, Λόιντ Οστιν, δήλωσε ότι η Αμερική δεν είχε καμία ένδειξη για την προετοιμασία της Χαμάς για επίθεση κατά του Ισραήλ. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες, όπου πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης στην απουσία όρων για τη χρήση της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας από το Ισραήλ. Ανέφερε ότι δεν έχουν τεθεί περιορισμοί και εξέφρασε την ελπίδα ότι η ισραηλινή πλευρά θα χρησιμοποιήσει τα εξοπλιστικά μέσα σωστά κατά την εκτέλεση της εκστρατείας της.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες διατηρούν ότι δεν είχαν καμία ένδειξη για την προετοιμασία της Χαμάς για επίθεση κατά του Ισραήλ. Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι αν τέτοιες πληροφορίες είχαν υπάρξει, θα είχαν δημοσιοποιηθεί στο Ισραήλ. Επίσης, εξέφρασε την άγνοιά του ως προς τη συγκέντρωση στρατευμάτων από τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου για πιθανή επίθεση κατά του Ισραήλ.

Ανέφερε επίσης ότι οι ΗΠΑ δεν έθεσαν περιορισμούς στη χρήση της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας από το Ισραήλ. Είπε ότι η Αμερική διαθέτει έναν επαγγελματικό στρατό που διοικείται από μια επαγγελματική διοίκηση, και ελπίζει ότι οι Ισραηλινοί θα χρησιμοποιήσουν τη βοήθεια σωστά κατά τη διάρκεια της εκστρατείας τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ