ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα υποστηρίζει τον γενναίο ουκρανικό λαό

ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα υποστηρίζει τον γενναίο ουκρανικό λαό

Η Ελλάδα δεν ξεχνά τα θύματα των ρωσικών επιθέσεων και τις καταστροφές στη Μαριούπολη

Το Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση για τη συμπλήρωση 2 χρόνων από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης κατά της Ουκρανίας (24 Φεβρουαρίου).

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Συμπληρώνονται σήμερα δύο χρόνια από την παράνομη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας, που έχει οδηγήσει στην απώλεια χιλιάδων ανθρώπινων ζωών και σε ανυπολόγιστες καταστροφές. Η Ελλάδα στέκεται σταθερά στο πλευρό του γενναίου ουκρανικού λαού που αγωνίζεται για την ανεξαρτησία και την κυριαρχία της χώρας του. Η συμπαράστασή μας προς την κυβέρνηση και τον λαό της Ουκρανίας είναι συνεχής και ειλικρινής. Η θέση μας είναι κατηγορηματική: οι μεταβολές διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων με τη χρήση στρατιωτικής βίας είναι αντίθετες προς τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και συνεπώς μη αποδεκτές.

Ο σεβασμός της εδαφικής ακεραιότητας, της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας όλων των κρατών και η αποχή από τη χρήση βίας στις διεθνείς σχέσεις είναι θεμελιώδεις αρχές του διεθνούς δικαίου και αδιαπραγμάτευτες αρχές της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Η Ελλάδα δεν ξεχνά τα θύματα των ρωσικών επιθέσεων και τις καταστροφές στη Μαριούπολη, όπου αναπτύχθηκαν ελληνικές κοινότητες. Παραμένουμε αποφασισμένοι να στηρίζουμε την Ουκρανία στον δίκαιο αμυντικό της αγώνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ