Τραγωδία στη Νέα Γουινέα: 2.000+ άνθρωποι θάφτηκαν ζωντανοί

Τραγωδία στη Νέα Γουινέα: 2.000+ άνθρωποι θάφτηκαν ζωντανοί

Μεγάλη τραγωδία στη Νέα Γουινέα μετά από κατολίσθηση που άφησε πίσω της σορούς και καταστροφή. Πάνω από 2.000 άνθρωποι θαφτήκαν ζωντανοί στα σπίτια τους σύμφωνα με την τοπική αρχή. Οι επιχειρήσεις διάσωσης βρίσκονται σε αγώνα ενάντια στο χρόνο για να βρουν επιζώντες, με τις εκτιμήσεις νεκρών να ανέρχονται σε περίπου 670 άτομα.

Η καταστροφή έπληξε ένα χωριό στην επαρχία Ένγκα, καθώς ένα τμήμα του ορεινού λόφου κατέρρευσε τα βράδια, θάβοντας τα σπίτια των κατοίκων καθώς κοιμούνταν. Οι έντονες βροχοπτώσεις την προηγούμενη περίοδο φέρεται να είναι η αιτία της κατολίσθησης, με το κλίμα της περιοχής να χαρακτηρίζεται από τις πιο υγρές συνθήκες στον κόσμο, κάτι που κάνει τις εκτάκτως ισχυρές βροχοπτώσεις επικίνδυνες.

Επιχειρήσεις Διάσωσης

Οι προσπάθειες διάσωσης είναι δύσκολες λόγω της δυσκολίας στην πρόσβαση λόγω του εδάφους και των συνθηκών. Τοπικές οργανώσεις και επιχειρήσεις προσφέρουν εκσκαφείς και άλλο εξοπλισμό για την απεγκλωβισμό αλλά και την απομάκρυνση των ερειπίων, ενώ διάφορες χώρες έχουν εκφράσει την προθυμία τους να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση και την αντιμετώπιση της κρίσης.

Η κατάσταση παραμένει δύσκολη και η ανασύρεις των θυμάτων συνεχίζεται. Οι παγκόσμιοι ηγέτες έχουν εκφράσει συλλυπητήρια για τις απώλειες ζωών και τις καταστροφές που προκλήθηκαν από την τραγωδία στη Νέα Γουινέα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ