Τραμπ: Πρώτη Δήλωσή του Μετά τον Θάνατο του Ναβάλνι

Τραμπ: Πρώτη Δήλωσή του Μετά τον Θάνατο του Ναβάλνι

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, που προκάλεσε πολλές επικρίσεις κατά τη διάρκεια της θητείας του για τον Ρώσο ηγέτη Βλαντίμιρ Πούτιν, έκανε σήμερα την πρώτη δημόσια δήλωσή του σχετικά με τον θάνατο του Ρώσου αντιπολιτευόμενου ηγέτη, Αλεξέι Ναβάλνι. Σε μια αινιγματική ανάρτηση στην social πλατφόρμα “Truth”, ο Τραμπ δεν επέκρινε κανέναν για τον θάνατο του Ναβάλνι, αλλά αναφέρθηκε σε πολιτικά προβλήματα στη χώρα του, γράφοντας: “Ο ξαφνικός θάνατος του Αλεξέι Ναβάλνι με έκανε να έχω όλο και περισσότερο τον νου μου για το τι συμβαίνει στη χώρα μας.”

Από την πλευρά του, ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ανέθεσε απευθείας στον Πούτιν την ευθύνη για τον θάνατο του Ναβάλνι, ενώ και η κυριότερη αντίπαλος του Τραμπ, η Νίκι Χέιλι, εξέφρασε παρόμοιες απόψεις, δηλώνοντας: “Ο Πούτιν είναι υπεύθυνος για τον θάνατο του Ναβάλνι”.

Η Θέση του Τραμπ στον Λευκό Οίκο

Στη διάρκεια της θητείας του στον Λευκό Οίκο (2017-2021), ο Τραμπ εξέφρασε θαυμασμό για τον Πούτιν. Ακόμα, την περασμένη εβδομάδα, έκανε υπαινιγμούς ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ίσως να μην προστατεύσουν συμμάχους στο ΝΑΤΟ που δεν επενδύουν επαρκώς στην άμυνα από μια πιθανή ρωσική εισβολή.

Από την πλευρά του, ο Τραμπ εκφράζει την ανησυχία του για την κατάσταση στην Αμερική, αναφέροντας: “Είναι μια αργή, σταθερή πορεία με διεφθαρμένους, ριζοσπάστες αριστερούς πολιτικούς, εισαγγελείς και δικαστές που μας οδηγούν σε έναν δρόμο καταστροφής. Ανοικτά σύνορα, στημένες εκλογές και υπερβολικά άδικες δικαστικές αποφάσεις καταστρέφουν την Αμερική. Είμαστε έθνος σε παρακμή, ένα αποτυχημένο έθνος! MAGA 2024”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ