Το Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο συνεχίζει τις διαβουλεύσεις για τα Γλυπτά του Παρθενώνα με την Ελλάδα

Το Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο συνεχίζει τις διαβουλεύσεις για τα Γλυπτά του Παρθενώνα με την Ελλάδα

Ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου αναφέρει πως προσπαθεί να φτάσει σε μια συμφωνία που θα επιτρέψει στα Γλυπτά να εκθέτονται τόσο στο Λονδίνο όσο και στην Αθήνα.

Ο πρόεδρος του μουσείου, Τζορτζ Όσμπορν, εκφράζει τη δέσμευσή του να εξακολουθήσει να εργάζεται για μια συμφωνία ανταλλαγής που θα επιτρέψει την έκθεση των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από το αν πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Βρετανού πρωθυπουργού με τον Έλληνα ομόλογό του.

Συνέχιση προσπαθειών για συμφωνία με την Ελλάδα

Ο Όσμπορν δήλωσε ότι προσπαθεί να καταλήξει σε μια συμφωνία όπου τα Γλυπτά θα περνούν χρόνο τόσο στο Λονδίνο όσο και στην Αθήνα, με τους ελληνικούς θησαυρούς να έρχονται στο Βρετανικό Μουσείο ως αντάλλαγμα.

Αμφισβήτηση της Βρετανικής Κυβέρνησης

Ο Όσμπορν επίσης επικρίνει τη στάση της Βρετανικής Κυβέρνησης αναφέροντας πως δεν υποστηρίζει μια ρύθμιση ανταλλαγής, ενώ εκφράζει ανησυχία για την έλλειψη υποστήριξης από τη Συντηρητική Κυβέρνηση. Ωστόσο, ελπίζει πως η στάση του ηγέτη της αντιπολίτευσης μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για μια μελλοντική συμφωνία.

Ο Όσμπορν συνοψίζοντας τονίζει πως πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες για να επιτευχθεί συμφωνία με την Ελλάδα, ανεξάρτητα από τις εξελίξεις στην Βρετανική πολιτική σκηνή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ