Θάνατος μιας 49χρονης κληρονόμου από τη Βραζιλία: Έπεσε από το μπαλκόνι μετά από κλοπή 148 εκατομμυρίων από τη μητέρα της

Θάνατος μιας 49χρονης κληρονόμου από τη Βραζιλία: Έπεσε από το μπαλκόνι μετά από κλοπή 148 εκατομμυρίων από τη μητέρα της

Οι αρχές της Βραζιλίας διερευνούν τον μυστηριώδη θάνατο μιας ηθοποιού και κληρονόμου που έπεσε από το μπαλκόνι του διαμερίσματός της στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Η 49χρονη Σαμπίν Μπογκίσι βρέθηκε νεκρή μπροστά από την κατοικία της στις 14 Σεπτεμβρίου και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου ακυρώθηκε ο θάνατός της λόγω των σοβαρών τραυμάτων που υπέστη. Οι αρχές υποψιάζονται ότι πρόκειται για αυτοκτονία, καθώς βρέθηκε ένα σημείωμα που είχε αφήσει για την σύζυγό της στην κατοικία. Η σύζυγός της βρίσκεται φυλακισμένη αυτήν τη στιγμή.

Η Μπογκίσι ήταν κόρη ενός γνωστού συλλέκτη έργων τέχνης στη Βραζιλία, ο οποίος πέθανε το 2015. Γεννήθηκε στη Ρουμανία το 1928 και μετακόμισε στη Βραζιλία το 1948 με τους εβραίους φίλους της.

Πώς απέσπασε 148,8 εκατομμύρια δολάρια από τη μητέρα της

Η κληρονόμος και η σύζυγός της συνελήφθησαν τον Αύγουστο του 2022 για απάτη, καθώς είχαν κλέψει 148,8 εκατομμύρια δολάρια από τη μητέρα της, Ζενεβιέβ Μπογκίσι. Οι αρχές ανακάλυψαν ότι η Σαμπίν είχε σχεδιάσει το σχέδιο απάτης το 2020 και είχε προσλάβει μια γυναίκα που εξέδιδε την πνευματική της μητέρα ότι ένα μέλος της οικογένειας της ήταν στο προσκήνιο του θανάτου. Η γυναίκα, η οποία αυτοαποκαλούνταν μέντιουμ, οδήγησε την μητέρα σε δύο άλλες γυναίκες, μια μελλοντολόγο και τη μητέρα ενός αγίου, που συμφώνησαν να συμπαρασταθούν στην απάτη και πείθαν τη Ζενεβιέβ Μπογκίσι να κάνει πληρωμές για να διασφαλίσει την επιβίωση της κόρης της.

Το σχέδιο λειτούργησε αμέσως και η Σαμπίν κατάφερε να καταφέρει τη μητέρα της ότι φοβόταν για τη ζωή της, πείθοντάς την να κάνει πληρωμές αξίας ένα εκατομμυρίου δολαρίων για μία “πνευματική” εργασία. Παράλληλα, εξασφάλισε ότι η ηλικιωμένη μητέρα της θα παρέμενε στο σπίτι και απέλυσε τους εργαζόμενους και τους φροντιστές που είχε.

48373089 2293236104246808 5793292973949059072 n

Υποψίες

Ωστόσο, η μητέρα της αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά τον Φεβρουάριο του 2022, καθώς είχε υποψίες για την σύνδεση της κόρης της με τα ψεύτικα μέντιουμ και σταμάτησε τις πληρωμές. Οι αρχές ανακάλυψαν ότι η Σαμπίν και οι συνεργοί της είχαν κλέψει 16 πίνακες των Tarsila do Amaral και Emiliano Di Calvacanti αξίας 145 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς επίσης κοσμήματα αξίας 1 εκατομμυρίου δολαρίων και μετρητά ύψους 2,8 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το δικαστήριο απελευθέρωσε τη Σαμπίν υπό αυστηρούς όρους τον Μάρτιο. Σύμφωνα με αυτούς τους όρους, της απαγορεύεται να ταξιδεύει εκτός Ρίο ντε Τζανέιρο για περισσότερο από 10 ημέρες και πρέπει να παραδίδει το διαβατήριο της. Επιπλέον, της απαγορεύεται να επικοινωνεί με τη μητέρα της και τους μάρτυρες και πρέπει να μένει σε απόσταση 1.600 μέτρων από τη ζωή της μητέρας της.

F6FGpG7XAAM1JLE

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ