Ταξί χωρίς οδηγό: Ανοίγει ο δρόμος

Ταξί χωρίς οδηγό: Ανοίγει ο δρόμος

Σε μια σημαντική στιγμή για τη βιομηχανία των αυτόνομων μεταφορών, η Καλιφόρνια επιτρέπει στις εταιρείες Waymo και Cruise να προσφέρουν 24/7 υπηρεσίες ταξί χωρίς οδηγό στο Σαν Φρανσίσκο. Αυτή η κίνηση μπορεί να ανοίξει το δρόμο για την ευρύτερη υιοθέτηση αυτής της τεχνολογίας. Τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό έχουν γίνει συνηθισμένα στους δύσκολους και συχνά ομιχλώδεις δρόμους του Σαν Φρανσίσκο. Η ψηφοφορία της Καλιφόρνιας αρθρώνει περιορισμούς σχετικά με τη λειτουργία και την τιμολόγηση των διαδρομών, δημιουργώντας περισσότερες επιλογές μεταφοράς με αυτοκίνητα χωρίς οδηγούς.

Αυτό είναι ένα κομβικό σημείο για τη βιομηχανία των αυτόνομων μεταφορών, καθώς μια ευρύτερη υιοθέτηση αυτής της τεχνολογίας θα επιφέρει μεγάλες αλλαγές σε όλους τους κλάδους της οικονομίας. Εταιρείες όπως η Amazon και η Google έχουν πειραματιστεί με αυτοκινούμενα οχήματα για πολλά χρόνια και η επιτυχία τους θα ανοίξει νέες προοπτικές.

O νεότερος αυτοδημιούργητος κροίσος στον κόσμο

Ο πρόεδρος του συμβουλίου των εποπτών του Σαν Φρανσίσκο, Ααρον Πέσκιν, αναφέρει ότι οι τοπικές αρχές σχεδιάζουν να συναντηθούν μετά την ψηφοφορία για να συζητήσουν τα επόμενα βήματα. Ενδέχεται να υποβληθεί αίτηση επανεξέτασης, με το ενδεχόμενο να ακολουθήσει δικαστική διαδικασία.

Σύμφωνα με τα δημόσια στοιχεία της Washington Post, το 2020, 551 αυτόνομα οχήματα κάλυψαν 1,8 εκατομμύρια χιλιόμετρα στην Καλιφόρνια. Μέχρι το 2022, ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σε 1.051 αυτοκίνητα που διένυσαν περισσότερα από 4,7 εκατομμύρια χιλιόμετρα. Παρόλο που υπάρχει μεγάλο ενθουσιασμός, πολλοί ειδικοί προειδοποιούν ότι η εποχή των αυτοκινούμενων αυτοκινήτων όπως στη σειρά επιστημονικής φαντασίας Jetsons είναι ακόμα μακριά από το να γίνει πραγματικότητα. Εταιρείες όπως η Uber και η Tesla αναθεωρούν τα χρονοδιαγράμματά τους για την υιοθέτηση της αυτόνομης οδήγησης.

Πηγή: Washington Post

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ