Ταφή Ραϊσί: Τοποθεσία κηδείας

Ταφή Ραϊσί: Τοποθεσία κηδείας

Η ταφή του εκλιπόντος προέδρου του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί, θα λάβει χώρα στο μαυσωλείο του Ιμάμη Ρεζά, έναν από τους πιο ιερούς τόπους του Ισλάμ στο Ιράν. Το Τρίτο Ιμάμι είναι το μέρος όπου έχει ταφεί ο ιμάμης του 9ου αιώνα, Αλί αλ-Ρεζά, και τιμάται από τους σιίτες μουσουλμάνους. Η κηδεία διεξάγεται τέσσερις μέρες μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου όπου επέβαινε ο Ραϊσί, ο υπουργός Εξωτερικών και άλλοι έξι άνθρωποι. Η ταφή του προκύπτει μετά από την ανάληψη προσωρινών καθηκόντων προέδρου από τον πρώτο αντιπρόεδρο, Μοχαμάντ Μοχμπέρ, μέχρι τις επικείμενες εκλογές.

Το φέρετρο του Ραϊσί μεταφέρθηκε στη γενέτειρά του στη Μασχάντ, ενώ πραγματοποιήθηκε νεκρική πομπή στην πόλη Μπιρζάντ. Ταυτόχρονα, τιμητικές τελετές έλαβαν χώρα σε διάφορα μέρη, με σημαντική παρουσία στο υπουργείο Εξωτερικών για τoν Αμιραμπντολαχιάν. Επιπλέον, στο περιθώριο της κηδείας συζητήθηκε η κατάσταση στη Γάζα από τους αρχηγούς του «άξονα της αντίστασης».

Συναντήσεις του «άξονα της αντίστασης»

Στο περιθώριο της κηδείας του Ραϊσί, οι αξιωματούχοι του «άξονα της αντίστασης» συναντήθηκαν για να συζητήσουν τον πόλεμο στη Γάζα. Οι ηγέτες από διάφορες οργανώσεις συζήτησαν την πολιτική, κοινωνική και στρατιωτική κατάσταση, ενισχύοντας το ρόλο του «άξονα της αντίστασης» στον αγώνα ενάντια στο Ισραήλ. Οι παρευρισκόμενοι περιελάμβαναν στρατηγούς από τις Φρουρές της Επανάστασης και άλλες οργανώσεις, ενώ εκφράστηκε η υποστήριξη της συμμετοχής στον τζιχάντ μέχρι την πλήρη νίκη στη Γάζα.

Οι συνεδριάσεις συνεχίζουν να γίνονται με ενδιαφέρον από τους ηγέτες του άξονα, ενώ οι εκπρόσωποι επιβεβαιώνουν την αποφασιστικότητά τους για την επίτευξη των στόχων της αντίστασης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ