Συμφωνία μεταξύ του Υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου και της Ιορδανίας για τον Μπλίνκεν – Ισραήλ

Συμφωνία μεταξύ του Υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου και της Ιορδανίας για τον Μπλίνκεν – Ισραήλ

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Anthony Blinken, δήλωσε σήμερα ότι η υφιστάμενη κατάσταση στην ελεγχόμενη από την Χαμάς Γάζα δεν είναι αποδεκτή. Μαζί με τους υπουργούς Εξωτερικών της Αιγύπτου και της Ιορδανίας, συζήτησε τρόπους για την επίτευξη μιας καλύτερης λύσης για την ειρήνη μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων. Ο Blinken επίσης αναφέρθηκε στην ανησυχία των Ηνωμένων Πολιτειών για τη βία από εξτρεμιστές εποίκους στη Δυτική Όχθη.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση του έχει υποστηρίξει “ανθρωπιστικές παύσεις” στην σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, αλλά απέρριψε τις εκκλήσεις για “κατάπαυση του πυρός” που ζητούσαν οι αραβικές χώρες.

Η ανάγκη για ανθρωπιστικές παύσεις

Σχετικά με τις προσπάθειες να σωθούν οι παλαιστίνιοι άμαχοι και να παρέχεται βοήθεια στην Γάζα, ο Blinken είπε ότι οι “ανθρωπιστικές παύσεις” θα διευκόλυναν αυτές τις προσπάθειες. Επιπλέον, επανέλαβε ότι μια κατάπαυση του πυρός θα δίνει τη δυνατότητα στην Χαμάς να ενισχύσει τις δυνάμεις της και να προβεί σε επιθέσεις, όπως αυτή της 7ης Οκτωβρίου.

Τέλος, επισήμανε ότι το Ισραήλ πρέπει να προστατεύει τους παλαιστίνιους αμάχους και ότι έχει το δικαίωμα να αμυνθεί μετά την επίθεση της Χαμάς. Η συγκεκριμένη επίθεση είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πάνω από 1.400 ανθρώπων και ήταν η πιο αιματηρή στην ιστορία του Ισραήλ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ