Σκύλος σωζόμενος από κροκόδειλους: Απίστευτο περιστατικό στην Ινδία

Σκύλος σωζόμενος από κροκόδειλους: Απίστευτο περιστατικό στην Ινδία

Ένας αδέσποτος σκύλος στην Ινδία βρέθηκε αντιμέτωπος με μια αγέλη αγριόσκυλων και για να γλιτώσει, πήδηξε σε έναν ποταμό γεμάτο κροκόδειλους των βούρκων. Παρά τον κίνδυνο, οι κροκόδειλοι περικύκλωσαν τον σκύλο και αντί να τον επιτεθούν, τον οδήγησαν προς την όχθη, βοηθώντας τον να σωθεί. Οι επιστήμονες εξηγούν ότι αυτή η συμπεριφορά των κροκοδείλων μπορεί να είναι μια ένδειξη “συναισθηματικής νοημοσύνης”. Επιπλέον, ανακάλυψαν ότι οι κροκόδειλοι έχουν μια εμμονή με τα άνθη κατιφέ, τα οποία μπορούν να προστατεύσουν την επιδερμίδα τους από μύκητες και βακτήρια στο μολυσμένο ποταμό Σαβίτρι.

Οι κροκόδειλοι συνοδεύουν τον σκύλο μέχρι την όχθη

Γιατί δεν καταβρόχθισαν οι κροκόδειλοι τον σκύλο

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι κροκόδειλοι επέλεξαν να βοηθήσουν τον σκύλο αντί να τον καταβροχθίσουν επειδή δεν είχαν ανάγκη από τροφή εκείνη τη στιγμή. Αυτή η συμπεριφορά αποδίδεται στην “πειθαρχημένη” φύση των κροκοδείλων των βούρκων.

Η εμμονή των κροκοδείλων με τα άνθη κατιφέ

Οι κροκόδειλοι συχνά εμφανίζονται να ξαπλώνουν ή να επιπλέουν σε κατιφέδες και να έχουν σωματική επαφή με τα άνθη κατιφέ. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται στις ενώσεις που περιέχουν τα άνθη και που προστατεύουν τους κροκόδειλους από μύκητες και βακτήρια σε μολυσμένα περιβάλλοντα.

Οι κροκόδειλοι συνόδεψαν τον σκύλο μέχρι ένα σημείο της όχθης, όπου θα μπορούσε να ανέβει

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ