Σχέδια της Χαμάς: «Σκοτώστε όσους μπορείτε και πάρτε ομήρους»

Σχέδια της Χαμάς: «Σκοτώστε όσους μπορείτε και πάρτε ομήρους»

Ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του NBC αποκαλύπτει τα σχέδια που είχε η Χαμάς να επιτεθεί σε σχολεία και ένα κέντρο νεότητας στο Ισραήλ. Το αμερικανικό μέσο παρουσίασε χάρτες που απεικονίζουν αεροφωτογραφίες με επιθέσεις που σχεδίαζαν σε σχολεία στο Κφαρ Σαάντ, με την εντολή να σκοτώσουν όσο περισσότερους μπορούν, να πάρουν ομήρους και να φύγουν γρήγορα για τη Γάζα. Οι χάρτες αυτοί βρέθηκαν σε νεκρά στελέχη της Χαμάς από Ισραηλινούς ρεπόρτερς και θεωρούνται “τοπ μυστικά” χάρτες που προορίζονταν για υψηλά εκπαιδευμένα μέλη της Χαμάς για να εκτελέσουν τις επιθέσεις.

Πηγή: NBC News
Πηγή: NBC News
Πηγή: NBC News
Πηγή: NBC News

Ολοι οι χάρτες στα χέρια των Ισραηλινών αρχών

Σύμφωνα με πηγή του NBC, οι χάρτες αυτοί βρίσκονται τόσο στο στρατό όσο και στην ισραηλινή κυβέρνηση. Επιπλέον, οι αρχές αναφέρουν ότι οι μυστικές υπηρεσίες συλλέγουν παρόμοια δεδομένα για επιθέσεις σε χωριά και οδηγίες για γενική στοχοποίηση πολιτών, συμπεριλαμβανομένων ακόμη και παιδιών.

Στα σχέδια φαίνονται και οι κινήσεις που θα έκαναν

Οι χάρτες της Χαμάς περιγράφουν τις κινήσεις που θα έπρεπε να κάνει κάθε ομάδα, αναφέροντας τα μέσα της μεταφοράς που θα χρησιμοποιούσαν, όπως αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες. Οι στρατιωτικοί αξιωματούχοι ήταν έκπληκτοι από την λεπτομέρεια και τον βαθμό σχεδιασμού που είχαν οι σχέσεις της Χαμάς, σχολιάζοντας ότι πρόκειται για μία πολύ σοβαρή τρομοκρατική απειλή.

Sky news: Το σχέδιαζαν εδώ κι ένα χρόνο

Σύμφωνα με το Sky news, τα σχέδια αυτά φέρεται να σχεδιάστηκαν από τη Χαμάς εδώ και ένα χρόνο. Ειδικοί θεωρούν ότι αυτό αποτελεί μια σοβαρή αποτυχία των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών. Τέλος, το βρετανικό μέσο παρουσίασε και άλλους χάρτες που απεικονίζουν στρατιωτικό σχέδιο για την επίθεση στο Mefalsim, όμως αυτή δεν είχε επιτυχία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ