Ράμα για Μπελέρη: «Λυπάμαι που η Ελλάδα παρεμβαίνει»

Ράμα για Μπελέρη: «Λυπάμαι που η Ελλάδα παρεμβαίνει»

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, εξέφρασε τη λύπη του για τη διαμαρτυρία που διοργανώθηκε στην Χιμάρα για την απελευθέρωση του Φρέντι Μπελέρη. Ο Ράμα τόνισε πως η υπόθεση Μπελέρη είναι θέμα της αλβανικής δικαιοσύνης και πως δεν υπάρχει κανένας λόγος για παρέμβαση από άλλα κράτη.

Η ανάρτηση του Έντι Ράμα στο Facebook

Ο Ράμα αναφέρει πως σε λίγες εβδομάδες προηγήθηκε επιστολή αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, προς τον Επίτροπο Oliver Varheley, στην οποία ζητείται η παρέμβασή του στην Αλβανία για την απελευθέρωση του Μπελέρη. Ο Ράμα επισημαίνει πως οι αρχές της Αλβανίας είναι υπεύθυνες για την υπόθεση Μπελέρη και πως δεν υπάρχει κανένας λόγος για παρέμβαση από άλλα κράτη.

Ο Ράμα ανησυχεί για τις διχόνοιες που μπορεί να προκαλέσει αυτή η παρέμβαση στις σχέσεις μεταξύ της Αλβανίας και της Ελλάδας και ελπίζει να μην αναζωπυρωθεί πνεύμα εθνικισμού από αυτό το γεγονός. Τέλος, καλωσορίζει την ελληνική κοινότητα στην Αλβανία και τους Έλληνες πολίτες να επισκεφτούν την Αλβανία, τονίζοντας πως η διάσταση μεταξύ των δύο λαών δεν πρέπει να επηρεάσει τις φιλικές σχέσεις και τη συνεργασία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ