Πρώην πρωθυπουργός Σλοβακίας ξύλο: Αντιπαράθεση με πρώην υπουργό

Πρώην πρωθυπουργός Σλοβακίας ξύλο: Αντιπαράθεση με πρώην υπουργό

Έντονες διαμάχες προέκυψαν ανάμεσα στον πρώην πρωθυπουργό της Σλοβακίας, Ιγκόρ Μάτοβιτς, και τον πρώην υπουργό Εσωτερικών, Ρόμπερτ Κάλινακ, με τον Μάτοβιτς να επιτίθεται σε προεκλογική εκδήλωση του κόμματος του Κάλινακ. Ο Μάτοβιτς, ηγέτης του κόμματος OLANO που κέρδισε τις προηγούμενες εκλογές, επικρίνει εδώ και καιρό το SMER-SSD, το κόμμα του Κάλινακ, κατηγορώντας τους για διαφθορά και την ύπαρξη μαφίας στην πολιτική. Το περιστατικό αυτό δείχνει την έντονη καταπόνηση που επικρατεί ενόψει των εκλογών της 30ής Σεπτεμβρίου.

Ο Μάτοβιτς, που παραιτήθηκε από τη θέση του πρωθυπουργού το 2021 λόγω εσωκομματικών τριβών, οδηγούσε ένα βαν στο οποίο είχε γραφτεί το μήνυμα “δεν θα σας παραδώσουμε στη μαφία”. Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του από το αυτοκίνητο, κατηγόρησε τον Κάλινακ για κακή μεταναστευτική πολιτική ως υπουργό Εσωτερικών. Αυτό οδήγησε σε συμπλοκή μεταξύ του Μάτοβιτς και του Κάλινακ, καθώς ο Κάλινακ χτύπησε το παράθυρο του οδηγού και προσπάθησε να του αρπάξει το μικρόφωνο, με τον Μάτοβιτς να αποκαλεί τον Κάλινακ μαφιόζο.

Το περιστατικό αυτό αναδεικνύει την ένταση που επικρατεί ανάμεσα στα δύο κόμματα OLANO και SMER-SSD, καθώς πλησιάζουν οι εκλογές. Το κόμμα του Μάτοβιτς βρίσκεται περίπου στο όριο του 7% που απαιτείται για να κερδίσει έδρες στο κοινοβούλιο. Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για το περιστατικό.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι πληροφορίες αυτές προέρχονται από μετάφραση ενός αρχικού άρθρου στα Αγγλικά, και έχουν προσαρμοστεί για ευκολία στην ανάγνωση και την κατανόηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ