Επιβεβαίωση της συνάντησης Πούτιν – Πριγκόζιν από το Κρεμλίνο

Επιβεβαίωση της συνάντησης Πούτιν – Πριγκόζιν από το Κρεμλίνο

Το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε την είδηση ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν συνάντησε τον Γεβγκένι Πριγκόζιν στις 29 Ιουνίου, πέντε ημέρες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη Βάγκνερ.

Τι συζήτησε ο Πούτιν με τον Πριγκόζιν και τους διοικητές της Βάγκνερ

Στη συνάντηση, οι διοικητές της Βάγκνερ δήλωσαν στον Πούτιν ότι είναι πιστοί στρατιώτες του και θα συνεχίσουν να πολεμούν γι’ αυτόν. Η ανταρσία της Βάγκνερ, κατά την οποία οι μαχητές της πήραν τον έλεγχο της πόλης Ροστόφ, ανέτρεψε τον Πούτιν σε μια σοβαρή πρόκληση από τότε που έχει αναλάβει την εξουσία στη Ρωσία.

Η ανταρσία ελύθη μετά από συμφωνία με τη βοήθεια του προέδρου της Λευκορωσίας, Αλεξάντρ Λουκασένκο. Ο Πούτιν ευχαρίστησε τον στρατό του και τις δυνάμεις ασφαλείας για την αποτροπή του χάους και του εμφυλίου πολέμου. Οι διοικητές διηγήθηκαν στον Πούτιν τα γεγονότα και ο ίδιος πρότεινε εναλλακτικές λύσεις για τη συνέχιση της μάχης.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου ανέφερε ότι οι διοικητές παρουσίασαν την εκδοχή τους για τα γεγονότα και επιβεβαίωσαν ότι είναι πιστοί υποστηρικτές του Πούτιν και του ανώτατου διοικητή των ενόπλων δυνάμεων, δηλώνοντας έτοιμοι να πολεμήσουν για την Πατρίδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ