Πούτιν – ΝΑΤΟ: Δεν σκοπεύουμε να επιτεθούμε σε καμία χώρα

Πούτιν – ΝΑΤΟ: Δεν σκοπεύουμε να επιτεθούμε σε καμία χώρα

Η Ρωσία δεν σχεδιάζει επίθεση εναντίον κάποιας χώρας του ΝΑΤΟ, όπως δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν. Σε συνάντηση με πιλότους της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, ο Πούτιν εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η Μόσχα δεν έχει επιθετικές προθέσεις προς τις χώρες της Συμμαχίας. Αναφερόμενος στην πιθανή παράδοση αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία από τη Δύση, ο Πούτιν προειδοποίησε ότι αυτά θα αποκατασταθούν από τις ρωσικές δυνάμεις.

Ωστόσο, ο Πούτιν υπογράμμισε ότι η κατάσταση στον πόλεμο δεν θα αλλάξει με την παράδοση των F-16, καθώς αυτά θα αντιμετωπιστούν όπως άλλο οπλικό εξοπλισμό. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι αεροσκάφη F-16 με δυνατότητα πυρηνικού οπλισμού θα αποτελούν νόμιμους στόχους σε περίπτωση χρήσης από τρίτες χώρες. Ο Ρώσος πρόεδρος επίσης αναφέρθηκε στην πιθανότητα αποστολής F-16 στην Ουκρανία από χώρες της Δύσης, όπως το Βέλγιο, η Δανία, η Νορβηγία και η Ολλανδία.

Τέλος, αναφέρθηκε ότι η Ουκρανία αναμένεται να λάβει F-16 μέσα στους επόμενους μήνες και ότι κάποιες χώρες έχουν δεσμευθεί να συμμετάσχουν στην εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων στη χρήση αυτών των αεροσκαφών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ