Πόλεμος Ισραήλ τώρα: Εντολή εγκατάλειψης της Χαν Γιούνις από το Τελ Αβίβ

Πόλεμος Ισραήλ τώρα: Εντολή εγκατάλειψης της Χαν Γιούνις από το Τελ Αβίβ

Εν μέσω του πολέμου που διεξάγεται στο Ισραήλ, οι κάτοικοι βρίσκονται σε απόγνωση καθώς προσπαθούν να εκκενώσουν τις περιοχές όπου πέφτουν βόμβες, ακόμα και εκεί όπου θεωρούνται ασφαλείς. Πολλοί από αυτούς κοιμούνται σε αυτοσχέδια καταφύγια, με ελάχιστα υπάρχοντά τους σε πλαστικές σακούλες.

Σήμερα, το Ισραήλ εξέδωσε εντολή για την εκκένωση των περιοχών της πόλης Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, λόγω της συνεχιζόμενης χερσαίας του επίθεσης. Αυτό ανάγκασε τους πολίτες να μετακινηθούν, παρά το γεγονός ότι οι βόμβες πέφτουν σε περιοχές που θεωρούνται ασφαλείς. Πολλοί από αυτούς είχαν ήδη εκτοπιστεί από άλλες περιοχές και κοιμούνται σε αυτοσχέδια καταφύγια, έχοντας τα ελάχιστα υπάρχοντά τους σε πλαστικές σακούλες.

Ο κάτοικος Αμπού Μοχάμεντ ανέφερε στο Reuters ότι πρόκειται για την τρίτη φορά που αναγκάζεται να εγκαταλείψει το σπίτι του από τότε που αναγκάστηκε να φύγει από τη Λωρίδα της Γάζας στο βόρειο τμήμα. Ανέφερε πως οι ισραηλινά τεθωρακισμένα βομβάρδισαν την περιοχή τη νύχτα, προκαλώντας φωτιές και πανικό. Εκφράζει τον πανικό και τον τρόμο που βιώνουν, ερωτώντας γιατί τους έβγαλαν από τα σπίτια τους στην πόλη της Γάζας αν σκόπευαν να τους σκοτώσουν εκεί.

stratiotes

Έως και το 80% από τους 2,3 εκατομμύρια κατοίκους της Γάζας έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους

Σε ένα σπίτι που καταστράφηκε στη Χαν Γιούνις, φλόγες έκαιγαν τους κατεστραμμένους τοίχους, μεταξύ των οποίων βρέθηκε και ένα λούτρινο κουκλάκι του παιδιού καλυμμένο από σκόνη. Τις επόμενες ώρες, η Νεσρίν Αμπντελμότι, που ζει με τη διαζευγμένη κόρη της και το δίχρονο μωρό της σε νοικιασμένο δωμάτιο, εξέφρασε την αγωνία της για την ασφάλεια τους, καθώς πέραν της Χαν Γιούνις, πλέον ούτε η Ράφα προσφέρει ασφάλεια. Έως και το 80% από τους 2,3 εκατομμύρια κατοίκους έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Το Ισραήλ ξεκίνησε την επιχείρησή του με στόχο την εξάλειψη των ισλαμιστών της Χαμάς που κυβερνούν τη Γάζα, ως αντίποινα για επίθεση από την παλαιστινιακή οργάνωση στις 7 Οκτωβρίου. Οι υποδομές τους στη Μπεΐτ Λαχίγια έχουν καταστραφεί, με τον ισραηλινό στρατό να δηλώνει πως έχουν επιτεθεί σε πάνω από 400 στόχους κατά τη διάρκεια του τελευταίου Σαββατοκύριακο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ