Πέθανε ο τραπεζίτης Τζέικομπ Ρότσιλντ

Πέθανε ο τραπεζίτης Τζέικομπ Ρότσιλντ

Ο βρετανός τραπεζίτης Τζέικομπ Ρότσιλντ, ένα από τα κορυφαία ονόματα στον χώρο της τραπεζικής του Ευρώπης, πέθανε σε ηλικία 87 ετών, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του σήμερα. Σε ανακοίνωσή της προς το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Press Association, η οικογένεια περιέγραψε τον Ρότσιλντ ως “επιβλητική προσωπικότητα στις ζωές πολλών ανθρώπων”. Ήταν γνωστός ως επιτυχημένος χρηματοοικονομικός σύμβουλος, υποστηρικτής των τεχνών και του πολιτισμού, αφοσιωμένος δημόσιος λειτουργός, φιλανθρωπικός υποστηρικτής στο Ισραήλ και την εβραϊκή κουλτούρα, υπερασπιστής του περιβάλλοντος και αγαπητός φίλος, πατέρας και παππούς”, ανέφερε η οικογένεια.

Ο Ρότσιλντ γεννήθηκε στην Αγγλία το 1936 και ξεκίνησε την καριέρα του στην οικογενειακή επενδυτική τράπεζα NM Rothschild & Sons το 1963 πριν ιδρύσει το ομώνυμο ομίλο Rothschild Assurance Group, ο οποίος εξελίχθηκε στη σημερινή εταιρία χρηματοοικονομικών σύμβουλων St. James’s Place με έδρα το Λονδίνο. Συμμετείχε σε πολλά επιχειρηματικά εγχειρήματα, μεταξύ άλλων στη δημιουργία της εταιρίας επενδύσεων RIT Capital Partners, η οποία υποστήριξε διάφορες επιχειρήσεις από hedge funds έως νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνολογίας.

Επιπλέον, ο Ρότσιλντ ήταν γνωστός ως μέλος της διοίκησης της Εθνικής Πινακοθήκης της Βρετανίας για ένα διάστημα από το 1985 έως το 1991, ως εμψυχωτικός διαχειριστής της τέχνης. Οι ρίζες της οικογένειας Rothschild ως τραπεζιτών μπορούν να ανιχνευθούν στη Φρανκφούρτη του 18ου αιώνα, από όπου μέλη της οικογένειας μετέβησαν σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις για να ιδρύσουν τραπεζικές επιχειρήσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ