Περικοπές 7.500 θέσεων εργασίας στη Unilever

Περικοπές 7.500 θέσεων εργασίας στη Unilever

Ο καταναλωτικός όμιλος στοχεύει σε εξοικονόμηση κόστους 800 εκατ. ευρώ.

Η Unilever σχεδιάζει να διαχωρίσει το τμήμα παγωτού και να προχωρήσει στην περικοπή 7.500 θέσεων εργασίας. Το τμήμα παγωτού, που περιλαμβάνει επωνυμίες όπως οι Wall’s, Magnum και Ben & Jerry’s, ανακοινώθηκε ότι θα λειτουργεί αυτόνομα. Η τελική απόφαση για τη διαχωρισμό δεν έχει ληφθεί ακόμα, αλλά είναι πιθανό να γίνει μέσω διασπάσεως, σύμφωνα με την Unilever. Επιπλέον, ανακοινώθηκε ένα πρόγραμμα για αποφέρει 800 εκατ. ευρώ εξοικονόμησης και κατάργηση περίπου 7.500 θέσεων εργασίας τα επόμενα τρία χρόνια. Η Unilever σκοπεύει να ολοκληρώσει τη διαδικασία έως το τέλος του επόμενου έτους.

«Πρόσθετες αποδόσεις»

Εκτός από τις περικοπές, η Unilever ανακοίνωσε ότι έχει εντοπίσει «πρόσθετες αποδόσεις» που θα συνεισφέρουν στην εξοικονόμηση ποσού 800 εκατ. ευρώ τα επόμενα τρία χρόνια. Ο Ian Meakins, πρόεδρος της Unilever, επεσήμανε ότι η βελτίωση της απόδοσης και η υπεροχή του χαρτοφυλακίου αποτελούν καίρια στοιχεία για την επίτευξη βελτίωσης στην Unilever.

Η Unilever επίσης προτίθεται να βελτιώσει το χαρτοφυλάκιό της στους υπόλοιπους τέσσερις επιχειρηματικούς ομίλους της, εστιάζοντας σε παγκόσμιες μάρκες ή δυνατές ευκαιρίες ανάπτυξης. Οι μετοχές της Unilever σημείωσαν άνοδο 5% στην αρχή της διαπραγμάτευσης στο Λονδίνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ