Πατέρας Καταδικάστηκε για την Ανθρωποκτονία του Παιδιού του στις ΗΠΑ με Τέσσερις Νεκρούς Συμμαθητές

Πατέρας Καταδικάστηκε για την Ανθρωποκτονία του Παιδιού του στις ΗΠΑ με Τέσσερις Νεκρούς Συμμαθητές

Η υπόθεση κατά των Κράμπλει είναι η πρώτη φορά που γονείς κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια λόγω του ρόλου του παιδιού τους σε πυροβολισμούς σε σχολείο των ΗΠΑ.

Ο πατέρας του 15χρονου παιδιού, Τζέιμς Κράμπλεϊ, καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία από αμέλεια, καθώς αγνόησε τις ανάγκες ψυχικής υγείας του γιου του και του προμηθεύτηκε το όπλο που χρησιμοποίησε στην επίθεση που έγινε τον Νοέμβριο του 2021. Η σύζυγός του, Τζένιφερ Κράμπλεϊ, καταδικάστηκε επίσης για τις ίδιες κατηγορίες και αναμένεται να μάθει την ποινή της τον επόμενο μήνα. Το ζευγάρι κινδυνεύει με έως και 15 χρόνια φυλάκιση. Αυτή είναι η πρώτη φορά που γονείς καταδικάζονται για ανθρωποκτονία από αμέλεια λόγω του ρόλου των παιδιών τους σε τέτοιου είδους επεισόδια στις ΗΠΑ.

Ο 15χρονος Ίθαν χρησιμοποίησε ένα ημιαυτόματο όπλο για να δολοφονήσει τέσσερις συμμαθητές του και να τραυματίσει άλλους έξι. Καταδικάστηκε σε ισόβια φυλάκιση τον Δεκέμβριο του 2022. Η δίκη εστιάστηκε στο γεγονός ότι ο πατέρας του αγνόησε τα προβλήματα ψυχικής υγείας του γιου του και δεν παρείχε την αναγκαία βοήθεια. Εξετάστηκαν επίσης μηνύματα και ημερολόγιο που απέστειλε ο Ίθαν πριν από την επίθεση, δείχνοντας την ανάγκη ψυχολογικής υποστήριξης που είχε.

Το Όπλο ως Δώρο

Η Τζένιφερ Κράμπλεϊ αποκάλυψε στη δίκη ότι ο σύζυγός της αγόρασε ένα πιστόλι για δώρο στον Ίθαν λίγες μέρες πριν την τραγωδία και παρακολούθησε την προπόνησή του στη σκοποβολή. Όταν το σχολείο του τους ζήτησε να πάρουν τον υιό τους λόγω προβλημάτων ψυχικής υγείας, το ζευγάρι αρνήθηκε και δεν είχε προσοχή στο όπλο του. Έτσι ο Ίθαν πραγματοποίησε την επίθεση με το όπλο που του είχαν παράσχει.

Ειδικοί στην ασφάλεια όπλων ελπίζουν πως αυτή η δίκη θα ενθαρρύνει τους γονείς να είναι πιο προσεκτικοί με τη φύλαξη των όπλων τους, αφού πολλοί δράστες μακελειών βρίσκουν τα όπλα στα σπίτια τους. Η προστασία των παιδιών από τέτοιου είδους έγκληματα είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια της κοινότητας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ