Όρμπαν – Ε.Ε: «Προωθείτε την ομοφυλοφιλία, απορρίπτετε τη χριστιανική κληρονομιά»

Όρμπαν – Ε.Ε: «Προωθείτε την ομοφυλοφιλία, απορρίπτετε τη χριστιανική κληρονομιά»

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, κατηγορεί την ΕΕ για την υποστήριξη των ΛΟΑΤΚΙ και την απόρριψη της χριστιανικής κληρονομιάς. Κατά τη διάρκεια ομιλίας του, επικρίνει τις ανταλλαγές πληθυσμών που ενδοιάθηκε ότι οργανώνει η ΕΕ.

Ο Βίκτορ Όρμπαν, ο γνωστός υπερασπιστής των παραδοσιακών αξιών και ηγέτης της Ουγγαρίας, δεν διστάζει να επιτεθεί στην ΕΕ και την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Τρανσυλβανία, κατηγορεί την ΕΕ για την απόρριψη της χριστιανικής κληρονομιάς και την υποστήριξη των ΛΟΑΤΚΙ. Επίσης, επιθυμεί μια αλλαγή κυβέρνησης στην Ουγγαρία το 2022.

profile player 960x540 3 3

Η ατζέντα του Όρμπαν και η απάντηση της ΕΕ

Ο Βίκτορ Όρμπαν αντιμετωπίζει συχνά αντιδράσεις από την ΕΕ για τις πολιτικές του κατά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Το 2021 θέσπισε νόμο που περιορίζει την «προώθηση» της ομοφυλοφιλίας στους ανηλίκους. Η ΕΕ αντιδράσει στο νόμο, με την πρόεδρο της Κομισιόν να τον κατηγορεί για «ντροπή». Επίσης, ξεκίνησε διαδικασία επί παραβάσεις σε βάρος της Ουγγαρίας.

Μπέτελ προς Όρμπαν: «Απαιτούμε σεβασμό»

Οι πρωθυπουργοί Ρούτε και Μπέτελ απαίτησαν την απόσυρση του νόμου κατά των ΛΟΑΤΚΙ. Ο Μπέτελ, ο οποίος είναι ανοιχτά ομοφυλόφιλος, εξέφρασε την απογοήτευσή του για τη συμπεριφορά ορισμένων πολιτικών. Απαιτεί μόνο σεβασμό για την ομοφυλοφιλική κοινότητα.

profile player 960x540 4 1

Με πληροφορίες από PinkNews

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ