ΗΠΑ: Δικαίωση σχεδιάστριας ιστότοπων που αρνήθηκε να εξυπηρετήσει ομόφυλα ζευγάρια

ΗΠΑ: Δικαίωση σχεδιάστριας ιστότοπων που αρνήθηκε να εξυπηρετήσει ομόφυλα ζευγάρια

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάνθηκε υπέρ μιας σχεδιάστριας ιστότοπων που αρνήθηκε να προσφέρει υπηρεσίες σε ομόφυλα ζευγάρια. Με πλειοψηφία 6-3, οι δικαστές δικαίωσαν τη Λόρι Σμιθ, η οποία επικαλέστηκε τη χριστιανική της πίστη και προσφύγει κατά της νομοθεσίας του Κολοράντο που απαγορεύει τις διακρίσεις βάσει σεξουαλικού προσανατολισμού, θρησκείας ή φυλής. Η απόφαση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις και κριτική, μεταξύ άλλων από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Η Σμιθ είναι χριστιανή και πιστεύει ότι ο γάμος είναι μόνο μεταξύ άνδρα και γυναίκας. Με την απόφαση αυτή, θα δοθεί άδεια σε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να αρνούνται την εξυπηρέτηση βάσει προσωπικών πεποιθήσεων, σχηματίζοντας ένα αλυσιδωτό φαινόμενο διακρίσεων.

iden

Οργανώσεις πολιτικών δικαιωμάτων και πολλοί νομικοί προειδοποίησαν για τις επιπτώσεις της απόφασης. Η Πρώτη Τροπολογία για την ελευθερία του λόγου μπορεί να οδηγήσει σε περιπτώσεις διακρίσεων λόγω φύλου, φυλής ή θρησκείας. Η απόφαση αυτή θα πρέπει να έχει ευρύτερες συζητήσεις και προσεκτική αναθεώρηση.

gay 1

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ