Ολλανδία νέα πρωθυπουργός: Ανακοινώθηκε η Ντιλάν Γεσιλγκόζ ως διάδοχος του Ρούτε

Ολλανδία νέα πρωθυπουργός: Ανακοινώθηκε η Ντιλάν Γεσιλγκόζ ως διάδοχος του Ρούτε

Η Ολλανδία θα έχει μια νέα πρωθυπουργό, καθώς η Ντιλάν Γεσιλγκόζ αναλαμβάνει τη θέση του απερχόμενου Ρούτε στο κόμμα VVD, όπως ανακοίνωσε το κόμμα σήμερα. Η Γεσιλγκόζ, που έχει κουρδικές ρίζες και μετανάστευσε στην Ολλανδία από την Τουρκία, θα είναι η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στην Ολλανδία αν κερδίσει στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Η Γεσιλγκόζ έχει ήδη εργαστεί ως υφυπουργός Δικαιοσύνης και έχει δείξει σκληρή στάση απέναντι στην πολιτική μετανάστευσης, παρόλο που η ίδια έχει μεταναστεύσει η ίδια στην Ολλανδία ως παιδί. Ο Ρούτε, που έχει τη μακρύτερη θητεία από κάθε άλλο πρωθυπουργό στην Ολλανδία, θα συνεχίσει να υπηρετεί ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός μέχρι την ανάληψη νέας κυβέρνησης.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 22 Νοεμβρίου και θα είναι οι πρώτες εκλογές όπου ο Ρούτε δεν θα είναι υποψήφιος για το κόμμα VVD.

Γνωρίστε τη Ντιλάν Γεσιλγκόζ Ζεγκέριους

Η Ντιλάν Γεσιλγκόζ Ζεγκέριους, κόρη κουρδικού πολιτικού πρόσφυγα, γεννήθηκε στην Άγκυρα και μετανάστευσε στην Ολλανδία όταν ήταν παιδί. Έχει εργαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο του Άμστερνταμ και έχει ανέλθει στα αξιώματα του VVD. Έπαιξε σημαντικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για το μεταναστευτικό και την κατάρρευση της κυβέρνησης. Μετά την εκλογή της στο VVD, δήλωσε ότι θα εργαστεί με πολλή ενέργεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ