Ολλανδία: Η απόσυρση της τροποποίησης για την αντικατάσταση της λέξης «μητέρα» σε πρόταση νόμου

Ολλανδία: Η απόσυρση της τροποποίησης για την αντικατάσταση της λέξης «μητέρα» σε πρόταση νόμου

Την περασμένη Δευτέρα, το ολλανδικό υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να αποσύρει την πρόταση για την αντικατάσταση του όρου «μητέρα» στο μητρώο πολιτών της χώρας. Σύμφωνα με το τοπικό site NL Times, η πρόταση αυτή είχε υποβληθεί στη βουλή της Ολλανδίας ως μέρος πακέτου τροποποιήσεων σε υφιστάμενους νόμους. Ωστόσο, ο Υπουργός Εσωτερικών και Σχέσεων, Ούγκο ντε Γιονγκ, ανακοίνωσε μέσω ανάρτησής του ότι πρόκειται για ένα λάθος που θα διορθωθεί με ένα υπόμνημα προς τη Βουλή σχετικά με τις αλλαγές. Ο ίδιος υποστήριξε ότι η λέξη «μητέρα» είναι σημαντική και πρέπει να διατηρηθεί στη νομοθεσία μας.

Η τροποποίηση αυτή αναφέρεται στην ανάγκη προσαρμογής λόγω μιας τροποποίησης στο σύστημα καταχώρησης του μητρώου πολιτών το 2022. Τη χρονιά εκείνη, η κυβέρνηση είχε εισαγάγει εξαίρεση για τα transgender άτομα που γίνονται γονείς, ώστε να μπορούν να οριστούν με τη φύλο-ουδέτερη φράση «γονέας από τον οποίο γεννήθηκε το παιδί», αντί για τη λέξη «μητέρα» στο πιστοποιητικό γέννησης.

hugo de jonge

Αντιδράσεις από τα ακροδεξιά κόμματα

Το ακροδεξιό χριστιανικό κόμμα SGP εξέφρασε την αντίθεσή του προς την προτεινόμενη αλλαγή, υποστηρίζοντας ότι υπήρχε σχέδιο να αφαιρεθεί εντελώς η λέξη «μητέρα» από το μητρώο. Αντίθετα, ο ηγέτης του ακροδεξιού πολιτικού κόμματος PVV, Γκερτ Βίλντερς, ανέφερε πως η αλλαγή αυτή ισοδυναμεί με «woke παράνοια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ