ΟΗΕ: Στη Γάζα, τα βρέφη υποφέρουν από ανεπάρκεια διατροφής

ΟΗΕ: Στη Γάζα, τα βρέφη υποφέρουν από ανεπάρκεια διατροφής

Ένας αξιωματούχος του ΟΗΕ περιγράφει τον εφιάλτη που βιώνουν η Γάζα, με τα βρέφη να μην έχουν πλέον φυσιολογικό μέγεθος λόγω ανεπάρκειας διατροφής. Ο Ντόμινικ Άλεν, επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για τον Πληθυσμό (UNFPA) στην παλαιστινιακή επικράτεια, εξέφρασε την ανησυχία του για τις γυναίκες, τα βρέφη και τις εγκύους στη Γάζα, κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου από την Ιερουσαλήμ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του σε νοσοκομεία της βόρειας Λωρίδας της Γάζας, όπου συνεχίζουν να λειτουργούν μαιευτήρια, ο κ. Άλεν δήλωσε ότι ορισμένοι γιατροί αναφέρουν την απουσία βρεφών με φυσιολογικό μέγεθος και την αυξημένη διάγνωση θανάτων νεογνών. Το έλλειμμα βασικών ειδών υγειονομικής περίθαλψης, όπως αναισθητικά για καισαρικές τομές, επιδεινώνει την κατάσταση, ενώ οι προσπάθειες παροχής βοήθειας ανακόπτονται από τις ισραηλινές αρχές, σύμφωνα με τον κ. Άλεν.

«Οι μητέρες θα έπρεπε να παίρνουν τα μωρά τους στην αγκαλιά τους, όχι να τα τυλίγουν σε νεκρικούς σάκους»

Ο αξιωματούχος εκφράζει την ανησυχία του για την ανθρωπότητα, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση στη Γάζα ως μια ανθρωπιστική κρίση, πέρα από κάθε φαντασία. Η αδικία και ο πόνος που βιώνουν οι κάτοικοι, ιδίως οι γυναίκες και τα παιδιά, είναι συγκλονιστικά, με τον κ. Άλεν να αναφέρει τις απάνθρωπες σκηνές που παρατηρεί καθημερινά.

Οι συνθήκες έχουν φτάσει σε κρίσιμο σημείο, με την έλλειψη τροφής και ιατροφαρμάκων να απειλεί τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων. Ο κ. Άλεν καταγράφει συγκλονιστικές εικόνες από τη Γάζα, περιγράφοντας την απόγνωση και τον τρόμο που κυριαρχούν στην περιοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ