Ο βουλευτής Κρεγκ Μακίνλεϊ επιστρέφει στο κοινοβούλιο χωρίς χέρια και πόδια

Ο βουλευτής Κρεγκ Μακίνλεϊ επιστρέφει στο κοινοβούλιο χωρίς χέρια και πόδια

Ένας Βρετανός βουλευτής επιστρέφει στο κοινοβούλιο μετά από πέντε μήνες από την απώλεια των χεριών και των ποδιών του λόγω σηπτικού σοκ. Ο Κρεγκ Μακίνλεϊ, 57 ετών, υποδέχεται με θερμά χειροκροτήματα από τους συναδέλφους του, ενώ ο πρωθυπουργός τον επαινεί. Ο Μακίνλεϊ, που ανέφερε ότι θέλει να είναι ο πρώτος “βιονικός βουλευτής”, έχει αποκτήσει προσθετικά μέλη μετά το επεισόδιο του περασμένου έτους που κινδύνευε με τη ζωή του.

Ο Μακίνλεϊ, που είναι βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος, είναι αποφασισμένος να εκστρατεύσει για τον πρόληψη της σηψαιμίας, μιας επικίνδυνης λοίμωξης που εξελίσσεται γρήγορα.

Πώς έχασε τα πόδια και τα χέρια του ο Βρετανός βουλευτής

Κατά τη σηψαιμία, το ανοσοποιητικό σύστημα αντιδρά υπερβολικά σε λοίμωξη, με αποτέλεσμα το σώμα να αρχίζει να καταστρέφει τα όργανα του. Ο Μακίνλεϊ εξηγεί πως αν κόιμιζε νωρίς το βράδυ πιστεύοντας ότι αντιμετωπίζει ένα απλό κρυολόγημα, αλλά η κατάστασή του επιδεινώθηκε και κλήθηκε το ασθενοφόρο. Μετά από 16 ημέρες σε τεχνητό κώμα, οι πιθανότητες επιβίωσής του ήταν ελάχιστες.

«Ξυπνάς και συνειδητοποιείς: δεν έχω χέρια»

Ο Μακίνλεϊ υποβλήθηκε σε ακρωτηριασμό και όταν ξύπνησε βρέθηκε με νέα προσθετικά μέλη. Κατά την ανάρρωσή του αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες, αλλά εξέφρασε ότι είχε την τύχη να επιζήσει. “Πολλές φορές ξυπνάς και συνειδητοποιείς: δεν έχω χέρια,” είπε σε συνέντευξή του στο BBC.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ