Ο Βασιλιάς Κάρολος δηλώνει: “Θα συνεχίσω να υπηρετώ με όλη μου την καρδιά το έθνος”

Ο Βασιλιάς Κάρολος δηλώνει: “Θα συνεχίσω να υπηρετώ με όλη μου την καρδιά το έθνος”

Ο Βασιλιάς Κάρολος αντιμετωπίζει τη μάχη με τον καρκίνο

Ένα προσωπικό, βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Βασιλιά Κάρολου που δίνει τη δική του μάχη με τον καρκίνο, προβλήθηκε χθες, τη Μεγάλη Πέμπτη των Καθολικών, σε μία εκκλησία στη Βρετανία. Αν και αποσύρθηκε από τα μεγάλης κλίμακας δημόσια καθήκοντά του λόγω θεραπείας καρκίνου, ο βασιλιάς Κάρολος βιντεοσκόπησε το μήνυμά του στο γραφείο του στο παλάτι του Μπάκιγχαμ και αυτό μεταδόθηκε στην εκκλησία του καθεδρικού ναού του Γουόρτσεστερ. Παρόλα αυτά, δεν παρευρέθηκε ο ίδιος.

Ο βασιλιάς δηλώνει ότι συνεχίζει να υπηρετεί το έθνος με “όλη του την καρδιά”, μέσω ενός προσωπικού πασχαλινού μηνύματος, ανταποκρινόμενος στη διάγνωση καρκίνου του και της πριγκίπισσας της Ουαλίας Κέιτ Μίντλετον.

kate 2

Το συγκινητικό μήνυμα του βασιλιά

Ο βασιλιάς, που ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι δέχεται θεραπεία για τον καρκίνο, μίλησε για την “ιδιαίτερη προσευχή” του αυτή τη Μεγάλη Εβδομάδα και εξέφρασε τη “μεγάλη του λύπη” που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί. “Η λειτουργία της Κυριακής έχει μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου”, δήλωσε, μετά από ανάγνωση αποσπάσματος της Βίβλου που αναφέρεται στον Ιησού που πλένει τα πόδια των μαθητών του. Επεσήμανε ότι ο στίχος από το Ευαγγέλιο κατά Ιωάννη “έχει την προέλευσή του στη ζωή του Κυρίου μας, που γονάτισε μπροστά στους μαθητές του και εκπλήσσοντας τους, έπλυνε τα κουρασμένα τους πόδια”.

Ο Βασιλιάς Κάρολος τόνισε ότι με τον τρόπο αυτό, ο Ιησούς έδωσε “ένα παράδειγμα για το πώς πρέπει να υπηρετούμε και να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον” και πώς ως έθνος “χρειαζόμαστε και επωφελούμαστε σε μεγάλο βαθμό από εκείνους που μας τείνουν το χέρι της φιλίας, ιδίως σε στιγμές ανάγκης”. Την Κυριακή του Πάσχα, ο βασιλιάς Κάρολος αναμένεται να παραστεί σε αρκετά μικρότερη τελετή, με λιγότερους συμμετέχοντες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ