Ο πρώτος γύρος των δοκιμαστικών πτήσεων του μεγαλύτερου αερόπλοιου στον κόσμο ξεκινά

Ο πρώτος γύρος των δοκιμαστικών πτήσεων του μεγαλύτερου αερόπλοιου στον κόσμο ξεκινά

Ένα αερόπλοιο με μήκος 121,9 μέτρα υπόσχεται γρήγορες και ασφαλείς πτήσεις.

Το Pathfinder 1, το μεγαλύτερο αερόπλοιο στον κόσμο, αρχίζει τις δοκιμαστικές του πτήσεις. Με μήκος 121,9 μέτρα, το αεροσκάφος είναι σχεδόν διπλάσιο από το μήκος ενός Boeing 747-8 quadjet, το μακρύτερο αεροπλάνο στον κόσμο. Το Pathfinder 1 χρησιμοποιεί περίπου 28.000 κυβικά μέτρα ηλιου και 12 ηλεκτρικούς κινητήρες για να επιτύχει κατακόρυφη απογείωση και ταχύτητες έως και 120 χλμ./ώρα. Αυτό το τεράστιο αεροσκάφος έχει δημιουργηθεί από τη LTA Research, μια εταιρεία που υποστηρίζεται από τον συνιδρυτή της Google, Σεργκέι Μπριν.

Οι δημιουργοί του πιστεύουν ότι τα αεροπλάνα σαν αυτό μπορούν να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα από τις αεροπορικές και ναυτιλιακές μεταφορές.

Το Pathfinder 1 είναι το μεγαλύτερο αεροσκάφος που κατασκευάστηκε μετά το τραγικό περιστατικό του Hindenburg το 1937. Αντίθετα με το Hindenburg, που ήταν γεμάτο με εύφλεκτο υδρογόνο, το Pathfinder 1 χρησιμοποιεί ασφαλές, μη αντιδραστικό ήλιο αποθηκευμένο σε 13 αερόσακους. Κάθε σακούλα rip-stop ενισχύεται από έναν σκελετό ενισχυμένο με ανθρακονήματα και τιτάνιο. Η LTA Research χρησιμοποιεί την προηγμένη τεχνολογία lidar, παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιούνται στα αυτόνομα αυτοκίνητα, προκειμένου να παρακολουθεί συνεχώς τα επίπεδα αερίου που περιέχονται στο αερόπλοιο. Το σύνολο τυλίγεται σε ένα ανθεκτικό συνθετικό υλικό με την ονομασία Tedlar, ανθεκτικό στην υπεριώδη ακτινοβολία και τη φωτιά. Επιπλέον, η τεχνολογία που ενσωματώνει τα drones καθιστά εύκολη την πτήση του Pathfinder 1, απαιτώντας μόνο έναν πιλότο ανά πάσα στιγμή με ένα σύστημα joystick “fly by wire”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ