Ο Μακρόν διαβεβαιώνει τον Ζελένσκι για την υποστήριξη της Ουκρανίας παρά τη σύγκρουση στο Ισραήλ

Ο Μακρόν διαβεβαιώνει τον Ζελένσκι για την υποστήριξη της Ουκρανίας παρά τη σύγκρουση στο Ισραήλ

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, έδωσε διαβεβαιώσεις στον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ότι η επανέναρξη της σύγκρουσης στο Ισραήλ δεν θα επηρεάσει την υποστήριξη της Ευρώπης προς την Ουκρανία. Σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας, ο Μακρόν τόνισε ότι οι πολλαπλασιασμένες κρίσεις δεν θα αποδυναμώσουν τη γαλλική και ευρωπαϊκή υποστήριξη προς την Ουκρανία. Επιπλέον, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις ανάγκες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων ενόψει του χειμώνα, καθώς η Ουκρανία προβλέπει ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα επιτεθούν στις ενεργειακές υποδομές της χώρας.

Ο Ζελένσκι ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter) τη σημασία της στρατιωτικής βοήθειας από τη Γαλλία και αναφέρθηκε στην παράδοση αυτοκινούμενων πυροβόλων Caesar και στην υπόσχεση πυραύλων SCALP μεγάλου βεληνεκούς. Οι δύο πρόεδροι συζήτησαν επίσης το ειρηνευτικό σχέδιο της Ουκρανίας και θέματα που αφορούν την επισιτιστική ασφάλεια, με έμφαση στις εξαγωγές σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

Σε ό,τι αφορά τη βία στη Μέση Ανατολή, οι δύο ηγέτες τόνισαν την ανάγκη προστασίας του άμαχου πληθυσμού και της αποτροπής περαιτέρω εσχάτων. Η πρωθυπουργός της Εσθονίας, Κάγια Κάλας, σε συνέντευξη τύπου με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, εξέφρασε τη στήριξή της προς την Ουκρανία και την ανάγκη να διατηρηθεί η υποστήριξη μέχρι την τελική νίκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ