Ο Μπόμπι, ο παλαιότερος σκύλος στον κόσμο, έφυγε από τη ζωή

Ο Μπόμπι, ο παλαιότερος σκύλος στον κόσμο, έφυγε από τη ζωή

Ο Μπόμπι, ο γνωστός για τον τίτλο του γηραιότερου σκύλου στον κόσμο, πέθανε σε ηλικία 31 ετών, ανακοίνωσε σήμερα το Guinness World Records. Ο Μπόμπι ήταν ένα μαστίφ του Αλεντέζου και είχε περάσει όλη του τη ζωή σε ένα χωριό στην κεντρική Πορτογαλία. Τον Φεβρουάριο φέτος, αναγνωρίστηκε από το Guinness ως ο πιο παλιός σκύλος στον κόσμο.

Ο σκύλος κατέχει επίσης ένα ακόμη ρεκόρ, αφού έζησε περισσότερο από όποιον άλλο σκύλο στην ιστορία. Ο προηγούμενος κάτοχος του τίτλου ήταν ένας ποιμενικός από την Αυστραλία, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 29 ετών και 5 μηνών το 1939.

Η κτηνίατρος Κάρεν Μπέκερ, που είχε φροντίσει τον Μπόμπι πολλές φορές, δήλωσε ότι, αν και ο σκύλος έζησε μια μακρά ζωή, η απώλειά του είναι δύσκολη για όσους τον αγαπούσαν. Η ίδια εξέφρασε τη λύπη της για το γεγονός, ευχόμενη καλή πορεία στον Μπόμπι.

Ο ιδιοκτήτης του σκύλου, Λεονέλ Κόστα, απέδωσε τη μακροζωία του Μπόμπι σε διάφορους παράγοντες, όπως τη γαλήνια ζωή που έζησε στην εξοχή και την ανιδιοτέλεια με την οποία φρόντιζε για το σκύλο του.

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι συμμετείχαν στο πάρτι γενεθλίων του Μπόμπι τον περασμένο Μάιο, γιορτάζοντας τα 31 χρόνια ζωής του σκύλου. Ο Μπόμπι θα μείνει στη μνήμη μας ως ένα θαύμα και καλή πορεία στο επόμενο ταξίδι του.

Πηγή: Αθηναϊκό / Μακεδονικό Πρακτορείο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ