Ντουμπάι: Νέα πολυτέλεια στα κοκτέιλ μπαρ

Ντουμπάι: Νέα πολυτέλεια στα κοκτέιλ μπαρ

Μια νεοσύστατη εταιρεία με την ονομασία Arctic Ice από την Γροιλανδία συλλέγει πάγο από τους αποκολλημένους παγετώνες της χώρας, υποστηρίζοντας ότι δεν κάνει κακό στο περιβάλλον. Η εταιρεία πουλάει τον αγνότερο πάγο στον κόσμο σε εκλεκτά cocktail bar στο Ντουμπάι για τα ποτά που σερβίρουν, την ώρα που οι παγετώνες στη Γροιλανδία λιώνουν με ανησυχητικό ρυθμό τα τελευταία χρόνια. Ο αγνός πάγος από παγόβουνο έχει ελάχιστη έως καθόλου γεύση, εξασφαλίζοντας ότι δεν αλλοιώνει τη γεύση των ποτών καθώς λιώνει, σε αντίθεση με τον παραδοσιακό πάγο που παρασκευάζεται από νερό βρύσης ή μεταλλικό νερό. Η δομή του τον κάνει να διαρκεί περισσότερο στα ποτά, προσφέροντας μια κορυφαία εμπειρία σε μπαρ και εστιατόρια.

Ο πάγος συλλέγεται από παγόβουνα που έχουν ήδη αποκολληθεί με φυσικό τρόπο από τον παγετώνα, αλλά και από το φιόρδ του Νουκ. Στη συνέχεια, αποστέλλεται – όντας κατεψυγμένος – με φορτηγά πλοία στο Ντουμπάι.

Στη Γροιλανδία, βγάζουμε όλα τα χρήματά μας από τα ψάρια και τον τουρισμό

Η Arctic Ice, η οποία ιδρύθηκε το 2022, απέστειλε την πρώτη παρτίδα πάγου 20 τόνων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ανέφερε η εφημερίδα Guardian. Η επιχείρηση ξεκίνησε εν μέρει λόγω της επιθυμίας του συνιδρυτή Malik V Rasmussen να αυξήσει την οικονομική ανεξαρτησία της Γροιλανδίας από τη γειτονική Δανία. Αν και ο Rasmussen επιμένει ότι η εταιρεία έχει κατά νου την περιβαλλοντική βιωσιμότητα κατά τη διεξαγωγή των εργασιών της, οι επικριτές δεν είναι σίγουροι ότι αυτό είναι εφικτό, δεδομένων των καταστροφικών επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης στους εμβληματικούς παγετώνες της Γροιλανδίας. Ερευνητές έχουν επισημάνει ότι οι παγετώνες της Γροιλανδίας λιώνουν 7 φορές πιο γρήγορα από ό,τι τη δεκαετία του ’90 και έχουν «περάσει το σημείο χωρίς επιστροφή», καταδικάζοντας το τεράστιο στρώμα πάγου να εξαφανιστεί.

Με πληροφορίες από Business Insider, Guardian

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ