Νετανιάχου: «Ο πόλεμος βρίσκεται στο αποκορύφωμά του, πολεμάμε σε όλα τα μέτωπα»

Νετανιάχου: «Ο πόλεμος βρίσκεται στο αποκορύφωμά του, πολεμάμε σε όλα τα μέτωπα»

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και του Χαμάς αναμένεται να διαρκέσει για πολλούς άλλους μήνες.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έκανε νέες δηλώσεις σχετικά με την κατάσταση εν μέσω του πολέμου με το Χαμάς. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, επεσήμανε τη σημασία της ζώνης “Philadelphi Corridor” η οποία βρίσκεται μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και της Αιγύπτου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να ελέγχεται από το Ισραήλ. Προέβλεψε επίσης ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί για πολλούς επιπλέον μήνες. «Ο πόλεμος βρίσκεται στο αποκορύφωμά του. Πολεμάμε σε όλα τα μέτωπα. Η επίτευξη της νίκης θα απαιτήσει χρόνο» είπε μεταξύ άλλων.

«Ο Philadelphi Corridor, ή αλλιώς το νότιο σημείο αποκλεισμού, πρέπει να βρίσκεται υπό τον έλεγχό μας. Πρέπει να κλείσει. Είναι προφανές ότι κάθε άλλη διευθέτηση δεν θα εξασφαλίσει την αφαίρεση του στρατιωτικού εξοπλισμού που επιδιώκουμε. Ο πόλεμος βρίσκεται στο αποκορύφωμά του. Πολεμάμε σε όλα τα μέτωπα. Η επίτευξη της νίκης θα απαιτήσει χρόνο. Όπως δήλωσε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του ισραηλινού στρατού, ο πόλεμος θα συνεχιστεί για πολλούς άλλους μήνες», ανέφερε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, ο οποίος ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου, βρίσκεται στην 13η εβδομάδα του, έχοντας προκαλέσει αναταράξεις στα κατεχόμενα εδάφη της Δυτικής Όχθης και επιθέσεις από συμμαχικές ιρανικές οργανώσεις στον Λίβανο, τη Συρία, την Υεμένη και το Ιράκ. Τέλος, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ απηύθυνε απειλή προς την Τεχεράνη, τονίζοντας ότι «εάν η Χεζμπολάχ επιδείνωσε τις επιθέσεις της, θα υποστεί ζημίες που δεν έχει ούτε καν ονειρευτεί, το ίδιο ισχύει και για το Ιράν».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ / Reuters

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ