Νέοι κατασκευάζουν μόνοι τους σπίτια: Ομάδα αντιμετωπίζει τη στέγαστική κρίση

Νέοι κατασκευάζουν μόνοι τους σπίτια: Ομάδα αντιμετωπίζει τη στέγαστική κρίση

Μια ομάδα νέων με το όνομα “De Torteltuin” από το Άμστερνταμ, αντιμετωπίζοντας τη στέγαστική κρίση στην πόλη, αποφάσισε να ξεκινήσει την κατασκευή των δικών τους σπιτιών. “Όλα ξεκίνησαν το 2020, όταν ήμασταν 22 ή 23 ετών,” είπε η Ίρις Λούντεν. “Ήταν ένα όνειρο. Κάναμε φαντασιώσεις. Τι θα γινόταν αν χτίζαμε το δικό μας χώρο; Φανταζόμασταν ένα ‘παιδικό σταθμό’, να καλλιεργούμε το δικό μας φαγητό… Σιγά-σιγά όμως έγινε.” Η πρωτεύουσα των Κάτω Χωρών βρίσκεται σε σοβαρή στέγαστική κρίση και αντιμετωπίζει προβλήματα με τα υψηλά ενοίκια και την έλλειψη κοινωνικών κατοικιών.

Οι νέοι αναζήτησαν οικονομική και κοινωνική σταθερότητα κατά την οικοδόμηση. Μετά από διάφορα βήματα και αιτήσεις, το όραμά τους έγινε πραγματικότητα. Μετά από μάχη με τη σκληρή ανταγωνιστικότητα, κατόρθωσαν να αποκτήσουν οικόπεδο και να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα χρήματα για την κατασκευή ενός βιώσιμου συγκροτήματος με 40 διαμερίσματα. Ο συνεταιρισμός που δημιουργήθηκε θα παρέχει προσιτό στέγαση, ενώ μέρος των διαμερισμάτων θα διατεθεί σε άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εύρεση στέγης.

Στόχος: Κατασκευή μιας ολοκληρωμένης κοινότητας

Η ομάδα De Torteltuin επιδιώκει όχι μόνο να προσφέρει προσιτή στέγαση, αλλά και να αναπτύξει μια αληθινή κοινότητα. Όπως ανέφερε ο Λούκας Νερλ, ένα άλλο μέλος της ομάδας, το όραμά τους επιδιώκει να αντικατοπτρίσει μια μελλοντική ζωή στην πόλη που θα είναι κοινωνική, βιώσιμη και οικονομικά προσιτή.

Πηγή: The Guardian

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ