Μελόνι – Κιάρα Φεράνι: Σφοδρά πυρά κατά της influencer, «κάνει τη φιλάνθρωπο»

Μελόνι – Κιάρα Φεράνι: Σφοδρά πυρά κατά της influencer, «κάνει τη φιλάνθρωπο»

Μελόνι – Κιάρα Φεράνι: Η Άγρια Επίθεση κατά της influencer που «Κάνει την Φιλάνθρωπο»

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ιταλίας AGCM επέβαλε πρόστιμο ύψους 1,075 εκατομμυρίων ευρώ σε εταιρείες που ελέγχει η 36χρονη Φεράνι.

Η πρόσφατη εκδήλωση της πολιτικού Μελόνι στη Ρώμη διέπειρε τους πολιτικούς της αντιπάλους καθώς και προβεβλημένες προσωπικότητες, με την Τζόρτζια Μελόνι να επικρίνει τη δημοφιλή influencer Κιάρα Φεράνι. Με αφορμή την επιβολή προστίμου ύψους ενός εκατ. ευρώ στη Φεράνι την περασμένη Παρασκευή από την αντιμονοπωλιακή αρχή της Ιταλίας, η Μελόνι κατακρίνει την influencer για παραπλανητικούς φιλανθρωπικούς ισχυρισμούς σχετικά με τα έσοδα από τις πωλήσεις ενός χριστουγεννιάτικου κέικ.

Από την πλευρά της, η εταιρεία Balocco κατηγορείται για παραπλάνηση των καταναλωτών όσον αφορά την παραγωγή ενός χριστουγεννιάτικου κέικ που αναλογούσε μέρος των πωλήσεών του σε φιλανθρωπικό ίδρυμα για τον καρκίνο των οστών. Παρά το γεγονός ότι η εταιρεία είχε καταβάλει προηγουμένως ποσό 50.000 ευρώ στο ίδρυμα, της επιβλήθηκε πρόστιμο 420.000 ευρώ για μη πραγματοποίηση νέων δωρεών.

Η αντιπολίτευση της Φεράνι διατυπώνει την άποψη ότι αντί να εστιάζει σε πραγματικά προβλήματα, η Μελόνι επαναφέρει την ομιλία στο Διαδίκτυο και ωθεί στον αμφισβητισμό. Ένας από τους επιφανέστερους υπερασπιστές της Φεράνι, ο ράπερ Fedez, καταδικάζει την προσπάθεια της Μελόνι να διαστρεβλώσει τα φιλανθρωπικά έργα της.

Η εξέλιξη αυτή αναδεικνύει μια νέα πτυχή των διαμαχών μεταξύ κομμάτων και influencers στην Ιταλία, δύναμη η οποία στη συνέχεια μπορεί να επηρεάσει την πολιτική και την κοινωνία της χώρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ