Κατσίκες – πυροσβέστες: Το νέο μυστικό όπλο της Καλιφόρνιας

Κατσίκες – πυροσβέστες: Το νέο μυστικό όπλο της Καλιφόρνιας

Το σκηνικό των κατσικιών που ανεβαίνουν σε βράχους και καθαρίζουν την ύπαιθρο της Καλιφόρνιας γίνεται καθημερινό. Αυτές οι κατσίκες, όμως, δεν είναι απλά ζώα βοσκούνες – είναι το νέο όπλο της Καλιφόρνιας στην πρόληψη των πυρκαγιών. Η εταιρεία Fire Grazers Inc. μισθώνει κατσίκες για τον καθαρισμό περιοχών που είναι δύσκολα προσβάσιμες. Η εταιρεία διαθέτει 700 κατσίκες και αυξάνει το κοπάδι της για να καλύψει τη ζήτηση.

Καταστροφικές πυρκαγιές στην Καλιφόρνια

Η Καλιφόρνια αντιμετωπίζει συχνές και καταστροφικές πυρκαγιές τα τελευταία χρόνια. Μόνο το 2021, κάηκαν περισσότερα από 3.885 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Οι πυρκαγιές στην περιοχή αυξήθηκαν λόγω της κλιματικής αλλαγής και της συσσώρευσης καυσίμων υλών. Οι κατσίκες λειτουργούν ως βοηθητικοί πυροσβέστες, καθαρίζοντας τα περιβόλια και τα δύσβατα μέρη που δεν επιτρέπουν την παρέμβαση ανθρώπων.

fotia fire

Ολο και περισσότεροι αξιωματούχοι είναι δεκτικοί στο να δοκιμάσουν κατσίκες

Οι διαχειριστές γης και οι αξιωματούχοι της πόλης της Καλιφόρνιας προτιμούν τη χρήση κατσικών για να καθαρίζουν τις εκτάσεις. Οι κατσίκες, με το στενό στόμα και τις επιδέξιες γλώσσες, μαζεύουν τα ξυλώδη θαμνώδη και δημιουργούν μια ζώνη ασφαλείας από τη φωτιά. Η βοσκή κατσικιών είναι πρακτική που χρησιμοποιείται αιώνες σε διάφορες χώρες, για να προστατεύσει τις περιοχές από πυρκαγιές. Πρόσφατα, μάλιστα, μια μελέτη αποκάλυψε ότι η βοσκή κατσικιών είναι η πιο οικολογικά ορθή μέθοδος για την πρόληψη των πυρκαγιών.

<img src="https://images.unsplash.com/photo-1622144550781-e849629fc726?ixlib=rb-4.0.3&ixid=M3wxMjA3fDB8MHxwaG90by1wYWdlfHx8fGVufDB8fHx8fA%3D%3D&auto=format&fit=crop&w=1000&q=80" alt="κατσίκα πάνω σε βράχο”>

Οι γίδες βοσκούν ανενόχλητες από τη θερμότητα

Οι κατσίκες μπορούν να αντέξουν υψηλές θερμοκρασίες και να ανέβουν σε δύσβατα μέρη. Επιπλέον, φαίνεται ότι η βοσκή κατσικιών είναι αποτελεσματική στον έλεγχο των μη ιθαγενών φυτών που ευνοούν τις πυρκαγιές. Η χρήση των κατσικιών ως πυροσβεστών έχει αποδειχθεί αποτελεσματική και βιώσιμη.

πυροσβέστες σβήνουν φωτιά

Σκληρή δουλειά

Η εργασία των κατσικιών είναι λίγο απαιτητική, αλλά αποδίδει. Οι κατσίκες έχουν αποδείξει ότι είναι αποτελεσματικές στην πρόληψη των πυρκαγιών και στον έλεγχο της βλάστησης. Η χρήση τους ως πυροσβεστών είναι μια καινοτόμος πρακτική που συμβάλλει στην προστασία των πυρκαγιών στην Καλιφόρνια.

αεροφωτογραφία φωτιάς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ