Τροπική καταιγίδα “Ιντάλια” στη Φλόριντα: Συναγερμός στις Αρχές – Εκτιμάται η επικινδυνότητα για εκατομμύρια κατοίκους

Τροπική καταιγίδα “Ιντάλια” στη Φλόριντα: Συναγερμός στις Αρχές – Εκτιμάται η επικινδυνότητα για εκατομμύρια κατοίκους

Οι αρχές στην πολιτεία της Φλόριντα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής έχουν σήμανση συναγερμού, καθώς η τροπική καταιγίδα “Ιντάλια” αναμένεται να ενισχυθεί και να εξελιχθεί σε απειλητική τυφώνα. Η τροπική καταιγίδα “Ιντάλια” πρόκειται να ενισχυθεί καθώς κινείται προς τις παράκτιες περιοχές της Φλόριντα στον Κόλπο του Μεξικού. Οι αρχές έχουν εκκινήσει την εκκένωση εκατομμύριων κατοίκων, με την άφιξή της να αναμένεται τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης. Η καταιγίδα “Ιντάλια” βρίσκεται αυτή τη στιγμή περίπου 150 χιλιόμετρα δυτικά της Κούβας και κινείται προς τα βόρεια με ταχύτητα περίπου 12 χιλιόμετρα ανά ώρα, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων. Υπολογίζεται ότι περίπου 20 εκατομμύρια κάτοικοι της Φλόριντας ενδέχεται να επηρεαστούν από αυτό τον έντονο καιρικό φαινόμενο.

Η “Ιντάλια” αναμένεται να εξελιχθεί σε τυφώνα 3ης κατηγορίας στην κλίμακα Σαφίρ-Σίμπσον, μόλις φθάσει στην περιοχή Big Bend στη Φλόριντα. Ο κυβερνήτης της πολιτείας, Ρον ΝτεΣάντις, κάλεσε όλους τους κατοίκους να προετοιμαστούν για την καταστροφική καταιγίδα. “Πρόκειται για έναν ισχυρό τυφώνα. Θα επηρεάσει σίγουρα την πολιτεία της Φλόριντα”, τόνισε. Οι τοπικές αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει την εκκένωση και επίσης είναι πιθανό να προκληθούν διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος. “Να θυμάστε, αν σας ζητήσουν να εγκαταλείψετε, δεν χρειάζεται να ταξιδέψετε εκατοντάδες χιλιόμετρα, αρκεί να μετακινηθείτε σε υψηλότερα σημεία”, δήλωσε ο ΝτεΣάντις.

Ορισμένες κοινότητες οργανώνουν καταφύγια για τη φιλοξενία των κατοίκων

Σε ορισμένα σχολεία αναμένεται ότι θα ανασταλούν οι μαθητικές δραστηριότητες. Η επόμενη μέρα αναμένονται έντονες βροχές στις παράκτιες περιοχές της Φλόριντα στον Κόλπο του Μεξικού, στη νοτιοανατολική Τζόρτζια και τις ανατολικές περιοχές της Βόρειας και Νότιας Καρολίνας. Όπως πολλές παράκτιες κοινότητες, η πόλη Μπράντεντον ζήτησε από τους 55.000 κατοίκους της να είναι σε επαγρύπνηση. “Ας είμαστε προετοιμασμένοι. Ασφαλίστε τα αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο, γεμίστε το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου σας, έχετε μαζί σας μετρητά και εμφιαλωμένο νερό”, αναφέρει η τοπική αυτοδιοίκηση σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε άλλες κοινότητες, όπως στο Χίλσμπορο, οι αρχές έχουν οργανώσει καταφύγια για τη φιλοξενία των κατοίκων. Ο κυβερνήτης ΝτεΣάντις έχει ενεργοποιήσει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 46 κομητείες της Φλόριντα, περιλαμβάνοντας τη μεγαλύτερη μέρος του βόρειου τμήματος της πολιτείας. Επίσης, έχουν κινητοποιηθεί 5.500 μέλη της Εθνοφρουράς και πολλά οχήματα και αεροσκάφη για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ