Η Τζόρτζια Μελόνι προκαλεί σάλο με τον τίτλο του «άνδρα της χρονιάς»

Η Τζόρτζια Μελόνι προκαλεί σάλο με τον τίτλο του «άνδρα της χρονιάς»

Η Τζόρτζια Μελόνι βρίσκεται στο πρωτοσέλιδο μιας ιταλικής εφημερίδας ως… «άντρας της χρονιάς», πυροδοτώντας πολλές αντιδράσεις. Το πρωτοσέλιδο της ιταλικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Libero» παρουσιάζει την Ιταλίδα πρωθυπουργό με ένα άρθρο-αφιέρωμα για την ισχυρή γυναίκα της Ιταλίας. Ο aρθρογράφος του άρθρου είναι ο Μάριο Σέκι, επικεφαλής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού έως τον περασμένο Σεπτέμβριο. Στο άρθρο, εκθειάζει τη Μελόνι για το πώς ξεπέρασε τα ταμπού γύρω από τη φιγούρα της και τις ακραίες απόψεις της, καθιστώντας την αδιαμφισβήτητη ηγέτη. Η φωτογραφία πάνω δεξιά είναι το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Libero για την Τζόρτζια Μελόνι.

Το επίμαχο πρωτοσέλιδο της Libero για την Τζόρτζια Μελόνι

Η Τζόρτζια Μελόνι προκαλεί σάλο με τον τίτλο του «άνδρας της χρονιάς»

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, η Μελόνι έχει επιτύχει να οδηγήσει τους αντιπάλους της “σε μια κατάσταση αιώνιας τριβής, αφρίζοντας ότι είναι φασίστρια, ηγέτιδα της πατριαρχίας, γυναίκα, αλλά όχι φεμινίστρια. Τόσες κουβέντες, το πρόβλημα λύθηκε: η Τζόρτζια είναι ο άνδρας της χρονιάς”. Ο αρθρογράφος υποστηρίζει ότι η Ιταλίδα πρωθυπουργός αναγνωρίζεται ως «άνδρας της χρονιάς», καθώς «πρώτα απ’ όλα ακύρωσε τον πόλεμο των φύλων, σκεπτόμενη διαφορετικά, ξεπερνώντας την αλαζονεία των αρσενικών και την ηττοπάθεια των θηλυκών. Δεν έσπασε το γυάλινο ταβάνι, το διέλυσε».

Το άρθρο αναφέρει τις προκλήσεις που αντιμετώπισε η Μελόνι το 2023. Σε μια αποφασιστική δήλωση της όταν διεκδικούσε την πρωθυπουργία, είχε δηλώσει: “Είμαι η Τζόρτζια, είμαι μητέρα, είμαι γυναίκα, είμαι Ιταλίδα και είμαι χριστιανή”. Από τότε που εξελέγη πρωθυπουργός ζήτησε από τα μέσα ενημέρωσης να την αποκαλούν χρησιμοποιώντας το αρσενικό άρθρο του αξιώματός της και πολλοί το έκαναν.

Τόσο στον ιταλικό Τύπο όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το άρθρο και ο προκλητικός τίτλος του έχουν προκαλέσει αντιδράσεις, ωστόσο η εφημερίδα φαίνεται να έχει επιτύχει τον στόχο της, προκαλώντας σάλο με το πρωτοσέλιδό της.

380830361 871374851022726 6653497893728534433 n

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ