Συγγνώμη ενός Βάνδαλου – «Δεν ήξερα ότι το Κολοσσαίο ήταν αρχαίο μνημείο»

Συγγνώμη ενός Βάνδαλου – «Δεν ήξερα ότι το Κολοσσαίο ήταν αρχαίο μνημείο»

Κολοσσαίο-βανδαλισμός: Έπρεπε να μεσολαβήσουν η ταυτοποίησή του από τις ιταλικές Αρχές και 18.000 ευρώ πρόστιμο για να ζητήσει συγγνώμη.

Ο τουρίστας που πρόσφατα έγινε διάσημος για τον αρνητικό λόγο να χαράξει τα αρχικά του ονόματος και της κοπέλας του σε έναν τοίχο του Κολοσσαίου, ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του που, όπως υποστηρίζει, οφείλεται σε άγνοια της ιστορικής πραγματικότητας.

Ο 27χρονος Ιβάν Ντιμιτρόφ, γυμναστής από τη Βουλγαρία που ζει στο Μπρίστολ της Μεγάλης Βρετανίας, ταυτοποιήθηκε μετά από έρευνα της ιταλικής αστυνομίας και των επισκεπτών του Κολοσσαίου. Θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο ύψους 18.000 ευρώ.

Στιγμιότυπο οθόνης 2023 07 05 135254

Η προς Ρωμαίους επιστολή του Βανδάλου

Σε επιστολή προς τον δήμαρχο της Ρώμης και τους κατοίκους της Αιώνιας Πόλης, ο Ντιμιτρόφ ζητά συγγνώμη από όλους όσους προστατεύουν και διατηρούν την ιστορική και πολιτιστική αξία του Κολοσσαίου, τονίζοντας ότι δεν γνώριζε την αρχαιότητά του όταν έγινε ο βανδαλισμός.

Ο νέος ζητά συγγνώμη από τους Ιταλούς και από τον υπόλοιπο κόσμο για τη ζημία που προκάλεσε σε ένα μνημείο που είναι μέρος της διεθνούς πολιτιστικής κληρονομιάς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ