Η πρώτη γυναίκα αστροναύτης αραβικής καταγωγής που είναι έτοιμη για προσσελήνωση

Η πρώτη γυναίκα αστροναύτης αραβικής καταγωγής που είναι έτοιμη για προσσελήνωση

Η Νόρα Αλ Ματρούσι από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπως και οι πρόγονοί της, από μικρή είχε την αγάπη για τα αστέρια και το όνειρο να ταξιδέψει στη Σελήνη. Αυτήν την εβδομάδα, έγινε η πρώτη γυναίκα αραβικής καταγωγής που ολοκλήρωσε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της NASA, ετοιμάζοντας την για το διάστημα. Η 30χρονη Αλ Ματρούσι μνημονεύει ένα μάθημα για το διάστημα από την παιδική της ηλικία, το οποίο την ενέπνευσε να ακολουθήσει το όνειρό της. Ένα πρόγραμμα που την οδήγησε στην πιστοποίηση ως αστροναύτης μετά από δύο χρόνια προετοιμασίας.

Η Αλ Ματρούσι, μηχανολόγος μηχανικός που εργάστηκε στην πετρελαϊκή βιομηχανία, θα ενταχθεί στο πρόγραμμα της NASA, είναι έτοιμη να συμμετέχει σε αποστολές στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) και στο πρόγραμμα Artemis για την εξερεύνηση της Σελήνης. Με την επιθυμία της να συμβάλει στην εξέλιξη της ανθρωπότητας στο διάστημα, η Αλ Ματρούσι είναι έτοιμη να ξεκινήσει το επόμενο κεφάλαιο της περιπέτειάς της.

Χιτζάμπ στο διάστημα

Ως μουσουλμάνα, η Αλ Ματρούσι φοράει χιτζάμπ, το οποίο προκάλεσε κάποιες δυσκολίες στο να φορέσει τη διαστημική στολή και το κράνος. Ωστόσο, η NASA βρήκε λύση με μια ειδικά φτιαγμένη χιτζάμπ που της επιτρέπει να φοράει την στολή με άνεση. Με αυτήν την προσαρμοσμένη στολή, η Αλ Ματρούσι είναι έτοιμη για το ταξίδι της στο διάστημα μαζί με τους συναστροναύτες της.

Παρά τις δυσκολίες, η Αλ Ματρούσι αναγνωρίζει τη σημασία της προσφοράς των προγόνων της στον τομέα της επιστήμης και της έρευνας του διαστήματος. Με υπερηφάνεια και αποφασιστικότητα, είναι έτοιμη να συνεισφέρει στην εξερεύνηση του διαστημικού χώρου και να συνεχίσει την κληρονομιά που της παραδόθηκε από τους προκατόχους της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ