Η ιστορία του “Last Christmas” του George Michael

Η ιστορία του “Last Christmas” του George Michael

Οι Αμερικανοί έχουν τη Mariah Carey με το “All I Want for Christmas is You”, ενώ οι Βρετανοί δεν μπορούν να φανταστούν τα Χριστούγεννα χωρίς το αγαπημένο τραγούδι των Wham, το “Last Christmas“. Ο Andrew Ridgeley, το δεύτερο μέλος του συγκροτήματος, αποκάλυψε πρόσφατα το παρασκήνιο πίσω από το τραγούδι. Επίσης, την παράξενη σύμπτωση του ότι ο τραγουδιστής των Wham, George Michael, έφυγε από τη ζωή την περίοδο των Χριστουγέννων του 2016, μετά από μια επιτυχημένη σόλο καριέρα.

“Last Christmas”: 39 χρόνια στα κορυφαία τραγούδια του Ηνωμένου Βασιλείου

Το τραγούδι κατέληξε στην κορυφή του βρετανικού chart για πρώτη φορά αυτές τις μέρες, παρά τα 36 χρόνια που κυκλοφορεί. Η ιστορία του χωρισμού ενός ζευγαριού και η νοσταλγική συνάντηση τους κάποια Χριστούγεννα το καθιστούν ιδιαίτερο. Ο Ridgeley αποκάλυψε το παρασκήνιο της δημιουργίας του, όταν ο George Michael ξαφνικά άρχισε να παίζει στο πιάνο την μελωδία που οδήγησε στο “Last Christmas”.

Η εξωδικαστική συμφωνία με τον Barry Manilow

Μετά την κυκλοφορία του τραγουδιού, οι Wham αναγκάστηκαν να κλείσουν μια εξωδικαστική συμφωνία με τον Barry Manilow, καθώς κάποια μέρη της μελωδίας του “Last Christmas” μοιάζαν υποτιμητικά με αυτά του “Can’t Smile Without You”. Ο George Michael αποφάσισε τότε να δωρίσει όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του τραγουδιού σε φιλανθρωπική οργάνωση.

Οι στίχοι του “Last Christmas”

Ακολουθούν οι στίχοι του τραγουδιού “Last Christmas”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ